skip to Main Content

Wetboek van Strafrecht aangepast

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Het Spaanse Wetboek van Strafrecht, Código Penal, is vanaf donderdag 23 december veranderd en gemoderniseerd. Er zijn veranderingen in de straffen op het rijden onder invloed of zonder rijbewijs maar ook de straffen van fraude en corruptie bij bouwfraudes, pedofielen, terroristen, krakers en piraten zijn aangepast en strenger geworden. Dankzij deze aanpassingen kunnen zo’n 200 drugsdealers en manteros (de in Spanje bekende Afrikaanse verkopers) ontslagen worden uit de gevangenissen.

Vanaf nu is het oppassen geblazen als men te hard, met een of meer glaasjes teveel of zonder rijbewijs rijdt in Spanje aangezien je, buiten boetes en eventueel gevangenisstraffe, definitief je auto kunt kwijtraken. Dit is een van de nieuwe straffen die geschreven staat in het nieuwe Wetboek van Strafrecht, een straf die volgens de automobilistenbond veel te ver gaat.

In totaal zijn er 150 wetten in de Código Penal aangepast en gemoderniseerd. Zo is de strijd tegen de corruptie en bouwfraude aangescherpt en zijn de straffen veel hoger geworden. Ook pedofielen, krakers en terroristen worden vanaf nu veel harder aangepakt in Spanje. Er wordt ook melding gemaakt van diverse nieuwe strafbare feiten zoals de werving, training en iedere vorm van financiering van terrorisme, omkoping en fraude in de sport, hacken van websites, piraterij en illegale orgaanhandel. (20 Minutos)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend