skip to Main Content
Oude buitenlandse toeristen-record verbroken in Spanje met 61,7 miljoen in 11 maanden

Oude buitenlandse toeristen-record verbroken in Spanje met 61,7 miljoen in 11 maanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

toerisme2MADRID – Tussen januari en november zijn er 61,7 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen om te genieten van de cultuur, zon en strand. Dit is een stijging van 7,2% ten opzichte van 2013 wat met 60,6 miljoen buitenlandse vakantiegangers als een recordjaar was. Frontur, de organisatie die alle statistieken in het toerisme bijhoudt, verwacht dat ook december een goede maand zal worden.

Alleen in november kwamen er 3,4 miljoen buitenlanders naar Spanje, een stijging van 2,9% ten opzichte van vorig jaar. Een op de vier toeristen bracht de vakantie door in Catalonië waarbij deze regio, bekend van Barcelona, Costa Brava en Costa Dorada, de drukst bezochte regio van heel Spanje is.

In principe stegen alle nationaliteiten op de Spaanse markt behalve die van de Russen die met 9,7% daalden. De Franse toeristen stegen met 11,6% net zoals de Britten met 4,9% meer en de Duitsers met 6% meer. Ook het aantal Belgische toeristen is flink gestegen dit jaar met 15,8% en het aantal Italianen steeg met 14,7%. Er kwamen ook meer Nederlanders naar Spanje dit jaar met een stijging van 6,2%.

In aantallen is de Britse markt nog steeds de grootste met 14,3 miljoen toeristen gevolgd door de Fransen met net iets meer dan 10 miljoen toeristen en de Duitsers met 9,9 miljoen vakantiegangers. Uit de Scandinavische landen kwamen meer dan 4,6 miljoen toeristen en uit Italië 3,5 miljoen toeristen. Nederland staat nog steeds op de zesde plaats met 2.640.778 (+6,2%) toeristen gevolgd door België op inmiddels de zevende plaats met 2.062.358 (+15,8%) vakantiegangers.

Het merendeel van de buitenlanders ging naar Catalonië op vakantie met een aantal van 15,9 miljoen gevolgd door de Balearen met 11,2 miljoen, de Canarische Eilanden met 10,4 miljoen, Andalusië met 8,1 miljoen, Comunidad Valenciana met 5,9 miljoen en Madrid met 4,2 miljoen. Valt op dat het aantal toeristen naar de Balearen tot nu toe is gestegen met 24,9% terwijl ook Catalonië met 10,8% steeg. Het aantal toeristen naar de Canarische Eilanden daalde licht met -3,2% en ook Madrid end e Comunidad Valenciana daalden met -3,7% – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken