skip to Main Content
Zus van Spaanse Koning moet voor de rechter verschijnen vanwege belastingfraude

Zus van Spaanse Koning moet voor de rechter verschijnen vanwege belastingfraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cristina4MADRID – De Spaanse rechter op Mallorca José Castro wil de Infanta Cristina, de zus van de Koning van Spanje, op de bank laten plaatsnemen voor vermeende medewerking bij belastingfraude in 2007 en 2008 in de zaak Noos. Het zal voor het eerst zijn dat een Spaans Koningslid voor een rechter moet verschijnen als verdachte. Eerder deed zij dit al om ondervraagd te worden maar dit keer is het ernstiger.

Rechter José Castro is de man die voor het eerst in de Spaanse en Europese geschiedenis een lid van een Koningshuis als verachte op de bank laat plaatsnemen. De zus van Koning Felipe IV wordt gezien als mede verantwoordelijke voor de belastingfraude die plaatsvond in 2007 en 2008. Het was haar man Iñaki Urdangarin die als hoofdverdachte wordt gezien maar de bedrijven die belasting ontdoken stonden op naam van Cristina.

Slechts twee dagen voor de eerste kersttoespraak van Koning Felipe IV komt de rechter met dit nieuws. Naast het feit dat de rechter Infanta Cristina op het bankje wil hebben als mede verantwoordelijke in deze grote fraudezaak, moet zij ook 2,7 miljoen euro betalen voor haar nagelaten belastingverplichtingen terwijl haar man Urdangarin 14,7 miljoen moet ophoesten en de zakenpartner Diego Torres en zijn vrouw 15,8 miljoen euro.

Het openbaar ministerie vraagt om 20 jaar celstraf voor Iñaki Urdangarin en 8 jaar gevangenis voor de Infanta Cristina. Het is nog niet bekend wanneer de zus van de Koning voor de rechter moet verschijnen maar volgens Castro zal dat ergens in het tweede deel van 2015 zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken