In zee gevallen visser is zevende dode tijdens noodweer Spanje

In zee gevallen visser is zevende dode tijdens noodweer Spanje
Beeld: 123rf

In zee gevallen visser is zevende dode tijdens noodweer Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Een 30-jarige man die tijdens het vissen in de zee was gevallen in Sant Feliu de Guíxols in de provincie Gerona heeft ervoor gezorgd dat het slechte weer van de afgelopen dagen zeven doden heeft veroorzaakt. Maar dat dodental had veel hoger kunnen zijn want tijdens de reddingspoging van de visser konden twee vrienden en drie agenten die ook in zee sprongen of daarin vielen om het leven zijn gekomen, iets dat niet gebeurd is. 

Stormen Elsa en de daarop volgende storm Fabién hebben niet alleen voor veel ravage, schade en overstromingen gezorgd maar hebben ook het leven gekost van zeven personen in Spanje. Het laatste dodelijke slachtoffer viel aan de Costa Brava toen een visser in zee viel en niet gered kon worden.

Het dodental had echter veel hoger kunnen zijn omdat twee vrienden van de in zee gevallen visser in de wilde zee doken om de man proberen te redden maar daarna zelf gered moesten worden door agenten die ook in zee vielen vanwege de hoge golven en wilde zee. Deze twee personen en de drie agenten konden de zee echter wel levend verlaten maar een visser dus niet.

In totaal zijn het zeven mensen die het slechte weer niet hebben overleefd in Spanje. Daaronder bevindt zich ook een Nederlandse surfer die in Huelva tijdens het kitesurfen om het leven is gekomen.

In León overleed een 51-jarige man die met zijn tractor in een rivier terecht kwam terwijl in Asturië een 77-jarige man overleed tijdens het wandelen toen hij geraakt werd door een enorm rotsblok.

In Santiago de Compostela overleed een man nadat een omgewaaide muur op hem terecht kwam terwijl in Madrid een Koreaanse vrouw overleed nadat een deel van een gevel op haar terecht was gekomen. In Granada overleed een man die in zijn jeep een rivier probeerde over te steken maar werd meegesleurd door het water.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.