Search
menu
Search

In zee gevallen visser is zevende dode tijdens noodweer Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

In zee gevallen visser is zevende dode tijdens noodweer Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Een 30-jarige man die tijdens het vissen in de zee was gevallen in Sant Feliu de Guíxols in de provincie Gerona heeft ervoor gezorgd dat het slechte weer van de afgelopen dagen zeven doden heeft veroorzaakt. Maar dat dodental had veel hoger kunnen zijn want tijdens de reddingspoging van de visser konden twee vrienden en drie agenten die ook in zee sprongen of daarin vielen om het leven zijn gekomen, iets dat niet gebeurd is. 

Stormen Elsa en de daarop volgende storm Fabién hebben niet alleen voor veel ravage, schade en overstromingen gezorgd maar hebben ook het leven gekost van zeven personen in Spanje. Het laatste dodelijke slachtoffer viel aan de Costa Brava toen een visser in zee viel en niet gered kon worden.

Het dodental had echter veel hoger kunnen zijn omdat twee vrienden van de in zee gevallen visser in de wilde zee doken om de man proberen te redden maar daarna zelf gered moesten worden door agenten die ook in zee vielen vanwege de hoge golven en wilde zee. Deze twee personen en de drie agenten konden de zee echter wel levend verlaten maar een visser dus niet.

In totaal zijn het zeven mensen die het slechte weer niet hebben overleefd in Spanje. Daaronder bevindt zich ook een Nederlandse surfer die in Huelva tijdens het kitesurfen om het leven is gekomen.

In León overleed een 51-jarige man die met zijn tractor in een rivier terecht kwam terwijl in Asturië een 77-jarige man overleed tijdens het wandelen toen hij geraakt werd door een enorm rotsblok.

In Santiago de Compostela overleed een man nadat een omgewaaide muur op hem terecht kwam terwijl in Madrid een Koreaanse vrouw overleed nadat een deel van een gevel op haar terecht was gekomen. In Granada overleed een man die in zijn jeep een rivier probeerde over te steken maar werd meegesleurd door het water.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?