Search
menu
Search

Netflix film ‘The Midnight Sky’ met George Clooney en het eiland La Palma

Netflix film ‘The Midnight Sky’ met George Clooney en het eiland La Palma
Beeld: YouTube

Netflix film ‘The Midnight Sky’ met George Clooney en het eiland La Palma

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Op 23 december gaat bij het streaming platform Netflix en in honderden bioscopen de nieuwste film van George Clooney in première. ‘The Midnight Sky’ (Cielo de medianoche) is de nieuwe sciencefiction/drama Netflix productie geregisseerd door George Clooney die ook zelf de hoofdrol speelt. Naast opnames in een Engelse studio en op IJsland vonden er ook opnames plaats op het Canarische Eiland La Palma.

Spanje is steeds meer een geliefd land aan het worden voor buitenlandse filmopnames. Dat is ook niet zo heel verwonderlijk want Spanje heeft veel verschillende potentiële en unieke filmlocaties voor een breed genre aan films of series. 

De nieuwste Netflix productie ‘The Midnight Sky’ is deels opgenomen op het eiland La Palma bij het Observatorium Roque de los Muchachos wat ook meteen de mooiste beelden oplevert in de film. Al is het wellicht moeilijk te herkennen omdat er digitaal sneeuw is toegevoegd.

De meeste interieur opnames vonden plaats in de Shepperton Studios in Surrey in het Verenigd Koninkrijk. Er waren ook buitenopnames op de Vatnajökull-gletsjer in IJsland waar Clooney en zijn team temperaturen van -28 graden moesten weerstaan. Clooney zegt dat de bevroren baard die in de film te zien is geen make up of special effects zijn maar een echt bevroren baard, zo koud was het volgens de succesvolle Amerikaanse acteur en regisseur.

La Palma

Op het Canarische Eiland La Palma vonden er in februari 2020 opnames plaats bij het astronomisch observatorium Roque de los Muchachos dat het Barbeau observatorium in de film moet voorstellen (maar dan met digitale sneeuw toegevoegd want sneeuw op La Palma is moeilijk te vinden).

Verder kunnen La Palma kenners wellicht ook de ‘Bosque de Los Tilos’, de ‘Llano del Jable (El Paso)’ en ‘Fuencaliente’ herkennen in de George Clooney film.

Overigens werd eerder ook al de Netflix serie ‘The Witcher’ op la Palma opgenomen bij o.a. het ‘Bosque de los Tilos’, ‘Roque de los Muchachos’ en de ‘ruta del Cubo de la Galga’ en zijn er verschillende andere opnames geweest op de Canarische EIlanden voor Hollywood producties maar ook series.

Verhaal

Wetenschapper Augustine Lofthouse (George Clooney), een van de weinige overlevenden van een apocalyptische gebeurtenis op Aarde, is stervende. Hij bevindt zich samen met een jong meisje, genaamd Iris (Caoilainn Springall), in een afgelegen onderzoekscentrum in het Noordpoolgebied. 

Ondertussen keert het NASA-ruimteschip Aether na een ruimtereis naar een maan van Jupiter terug naar de Aarde. De bemanning, bestaande uit onder meer de zwangere Sully (Felicity Jones), heeft al een poos geen radiocontact meer gehad en heeft geen weet van wat er zich op Aarde heeft afgespeeld.

Weetjes

In 2016 bracht schrijfster Lily Brooks-Dalton de roman Good Morning, Midnight uit. In juni 2019 raakte bekend dat het boek door George Clooney zou verfilmd worden in dienst van streamingdienst Netflix. In de daaropvolgende maanden raakte ook de casting van onder meer Felicity Jones, Kyle Chandler, David Oyelowo en Demián Bichir bekend.

De opnames gingen in oktober 2019 van start in het Verenigd Koninkrijk en eindigden eind februari 2020. Omdat Jones zwanger was toen de opnames van start gingen, werd overwogen om haar zwangerschap door middel van mise-en-scène en digitale animatie verborgen te houden. 

Uiteindelijk werd besloten het script te herschreven om haar zwangerschap deel te laten uitmaken van het verhaal. Scènes waarin haar personage gewichtloosheid ervaart en door beeld zweeft, werden opgenomen met Jones al zittend op de arm van een kraan in plaats van hangend aan kabels. In postproductie werden er vervolgens met behulp van digitale animatie zwevende benen aan haar personage toegevoegd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?