Vanaf nu ook avondklok op de Canarische Eilanden

Vanaf nu ook avondklok op de Canarische Eilanden
Beeld: 123rf

Vanaf nu ook avondklok op de Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Sinds 23 december en tot 10 januari hebben de Canarische Eilanden ook te maken met een avondklok. Dat geldt voor alle Canarische Eilanden maar met een bijzondere avondklok voor het meest door corona getroffen eiland Tenerife.

Vanaf nu geldt er ook op de Canarische Eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Palma en La Gomera een avondklok (toque de queda) die geldig is vanaf 21 december tot 10 januari 2021. Tussen 1.00 en 6.00 uur mag niemand meer op straat zijn en moet iedereen binnenshuis zijn. Voor het eiland Tenerife geldt een avondklok tussen 22.00 en 6.00 uur.

Tijdens de feestdagen, dat wil zeggen op 24 en 25 december en op 31 december en 1 januari geldt op alle eilanden behalve Tenerife ene speciale avondklok van 1.30 tot 6.00 uur. 

LEESTIP: De corona-kerst en algemene maatregelen op de Canarische Eilanden

Voor Tenerife geldt op 24 en 25 december een avondklok tussen 0.30 en 6.00 uur en op 31 december een avondklok tussen 1.00 en 6.00 uur (een half uur extra om na het feesten terug te keren naar de eigen woning).

Om de naleving van de avondklok te controleren zal er meer politie op straat te zien zijn en wordt er ook vanuit de lucht met drones gecontroleerd. Boetes voor het niet naleven van de avondklok kunnen oplopen tot 60.000 euro in het allerergste geval maar zullen meer tussen de 100 en 3.000 euro liggen, afhankelijk van de situatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.