Search
menu
Search

Drie Wijzen en Kerstman brievenbussen voor alle kinderen in Spanje

Drie Wijzen en Kerstman brievenbussen voor alle kinderen in Spanje
Beeld: Correos

Drie Wijzen en Kerstman brievenbussen voor alle kinderen in Spanje

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het ‘Departamento de Envíos Extraordinarios’ van de Spaanse post Correos heeft weer de traditionele brievenbussen waarin de kinderen in Spanje hun brieven kunnen stoppen voor de Drie Wijzen en de Kerstman geopend. Dit jaar is er voor het derde jaar op rij ook een virtuele brievenbus zodat de kinderen via internet hun brieven met wensen kunnen versturen. 

Het Spaanse kinderfeest wat te vergelijken is met Sinterklaas is het feest van de Reyes Magos ofwel Driekoningen. Dat neemt niet weg dat er ook veel kinderen zijn die met Kerstmis cadeaus ontvangen, maar Driekoningen is en blijft het traditionele kinderfeest.

Traditiegetrouw kunnen kinderen hun wensen voor cadeaus in een brief naar de reyes Magos schrijven, maar moeten ze ook aangeven of ze braaf of stout zijn geweest en waarom ze recht hebben op cadeaus dit jaar. Het mooiste moment is normaal gesproken het afgeven van de brief die gericht is aan een van de Drie Wijzen, Melchior, Caspar of Balthasar.

De ‘Afdeling van Buitengewone Verzendingen’ (Departamento de Envíos Extraordinarios) van de Spaanse postservice Correos heeft in het hele land ongeveer 600 speciale brievenbussen geplaatst waar de brieven tot 5 januari in gedaan kunnen worden. Overigens worden de speciale brievenbussen van de Koninklijke postbodes al 25 jaar lang geplaatst in Spanje. 

In die blauwe brievenbussen (zie foto) is plaats voor brieven aan de Kerstman (Papá Noel) en de Drie Wijzen (Reyes Magos). Maar dit jaar heeft Correos ook een speciale website geopend waar virtueel en veilig via internet een brief verstuurd kan worden: www.departamentodeenviosextraordinarios.es.

De kinderen die dat via internet doen moeten eerst een test doen of ze braaf of stout zijn geweest (detector de niños buenos) waarna ze het mooiste briefpapier kunnen kiezen, de brief kunnen schrijven (typen) en het speciale feeënstof (polvo de hada) kunnen toevoegen om zo de brief naar de Kerstman in Lapland of de Drie Wijzen in Verre Oosten kunnen sturen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?