Search
menu
Search

Spaanse kustautoriteit moet opnieuw illegale terrassen op strand Fuerteventura verwijderen

Spaanse kustautoriteit moet opnieuw illegale terrassen op strand Fuerteventura verwijderen
Beeld: Benedetta Busiri Vici / Google Maps (screenshot)

Spaanse kustautoriteit moet opnieuw illegale terrassen op strand Fuerteventura verwijderen

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Op het Canarische Eiland Fuerteventura is in de gemeente Corralejo al jaren een probleem met illegale terrassen op een strand. Het gaat om het La Goleta strand in deze populaire vakantieplaats waar vijf chiringuitos of strandpaviljoens zijn te vinden waarvan vier hun tafels en stoelen al jaren zonder vergunning plaatsen op maritiem openbaar terrein. Het is de Spaanse kustautoriteit Costas die voor de tweede keer in twee maanden moet optreden om tafels, stoelen en parasols weg te halen.

Het gaat om een 862 meter deel van het La Goleta strand waar vijf chiringuitos staan. Vier van deze strandpaviljoens hebben in totaal 334 stoelen, 94 tafels en 50 parasols geïnstalleerd op terrein waar dat niet is toegestaan. Dat gebeurt al jaren. Op 23 november werd eindelijk actie ondernomen en werden door de Guardia Civil en agenten van de Demarcación de Costas de Canarias de illegale terrassen verzegeld en met linten afgezet.

Het gaat om de chiringuitos La Galera Beach, Toro Beach, El Chiringuito, Patai Beach en Sand Beach. Vooral een zakenman die twee strandpaviljoens heeft, is al vaker op de vingers getikt en heeft al duizenden euro’s boete gekregen. Daarnaast exploiteert hij zijn bar Galera Beach als sinds 2008 zonder vergunning.

Na de eerste actie op 23 november was het even rustig, maar langzaamaan werden de tafels, stoelen en parasols opnieuw geplaatst en moest de politie op 22 december opnieuw in actie komen. Dat gebeurde niet helemaal zonder slag of stoot, maar alles werd opnieuw verzegeld en verwijderd. De vraag is, hoe lang gaat het dit keer duren voordat de politie opnieuw moet opdraven terwijl de meeste toeristen die rustig een fris biertje of sangria drinken zich van geen kwaad bewust zijn en de ene dag wel en de andere dag geen terrassen meer zien.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?