skip to Main Content

Grootste bank van de wereld geland in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De grootste bank van de wereld, de ICBC, oftewel den Industrial and Commercial Bank of China, heeft een kantoor geopend in de hoofdstad van Spanje, Madrid. Het 1.100 vierkante meter grote kantoor bevindt zich aan de Paseo de Recoletos nummer 3 en is het eerste kantoor van de Chinese bank in Spanje. De bank hoopt door de opening van een filiaal in Madrid de weg te openen voor kleine en middelgrote bedrijven om zaken te doen met China.

Maandag opende de bank stipt op tijd en waren de eerste klanten, hoe kan het ook anders, Chinezen die of geld kwamen storten of geld kwamen opnemen van hun rekeningen. De bank zelf ziet er efficiënt uit met alleen maar witte kleuren en vormt onderdeel van de ICBC, de grootste bank van de wereld. De Chinese bank is ook van plan filialen te openen in andere Europese steden waaronder ook Amsterdam.

De ICBC heeft 386.723 werknemers in dienst, heeft 16.232 bankfilialen binnen China en 162 filialen in het buitenland. Daarnaast biedt de klant services aan 3,61 miljoen bedrijven en maar liefst 216 cliënten wereldwijd. Het kantoor in Madrid is het eerste kantoor van de Chinese bank in Europa maar zal zeker niet de laatste zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend