skip to Main Content

Het is koud in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Op veel plaatsen in Spanje zijn de temperaturen tot ver onder het vriespunt gedaald. In Teruel werden temperaturen gemeten van -12 tot -15 graden terwijl ook Huesca, Zaragoza, Barcelona, Lleida, Girona en Madrid temperaturen rond de -10 graden kregen te verwerken. Ondanks de strakblauwe lucht op veel plaatsen is het toch ijzig koud, zeker gedurende de nacht. Terwijl men voorspeld dat de temperaturen in het zuiden van het land langzaam omhoog zullen gaan, voorspeld de AEMET, de Spaanse meteorologische dienst, dat de rest van het land ongeveer hetzelfde zal blijven gedurende tenminste twee tot drie dagen. Vanwege de kou zijn er 33 provincies die een weeralarm hebben gekregen.

De sneeuwgrens is langs de Cantabrische kust gezakt tot 200-500 meter terwijl er ook sneeuw zou kunnen vallen op de Balearen vanaf 400-800 meter en sommige delen van Andalucia sneeuw krijgen te verwerken vanaf 800-1.200 meter hoogte. Daarnaast is het bewolkt in het zuiden van Spanje en regent het op veel plaatsen. Ook krijgen de provincies Cádiz, Granada, Málaga, Ceuta, Melilla en Almería te maken met harde windstoten, iets wat ook in Galicië kan voorkomen. Ook de Canarische eilanden kunnen te maken krijgen met regenbuien en harde wind.

Klik hier voor het actuele weer in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend