skip to Main Content

Spanje verdubbelt het Europese gemiddelde van illegale downloads

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Spanje blijft de nummer een plaats behouden op de lijst van landen waar illegaal via internet wordt gedownload, sterker nog, in Spanje wordt twee keer zoveel illegaal gedownload dan het Europese gemiddelde. Hierbij wordt met name gekeken naar muziek die via onder andere het p2p systeem wordt gedownload. 45% van de Spaanse internetters geeft toe regelmatig het p2p systeem te gebruiken om muziek te downloaden. Het Europese gemiddelde ligt op 23%.

Deze gegevens blijken uit het vrijdag gepubliceerde “Digital Music Report” van de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI). De verkopen van CD’s en muziekalbums is voor het tiende opeenvolgende jaar gezakt met 21% gedurende 2010. Ondanks het feit dat er wereldwijd 13 miljoen liedjes via meer dan 400 legale muziekleveranciers zoals ITunes, YouTube, Vodafone Music en Spotify te downloaden zijn, maakt 95% van de muziekliefhebbers toch nog steeds gebruik van de illegale websites en manieren zoals p2p.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend