skip to Main Content

Zware straf geëist tegen Nederlandse drugssmokkelaar op Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Een Nederlander kan in Spanje twaalf jaar cel krijgen wegens het smokkelen van lsd in chocoladerepen. Ook is een boete van 900.000 euro geëist. De man werd al in de zomer van 2009 gearresteerd toen hij vijf pakjes met repen van Amsterdam naar Ibiza liet verschepen. Hij liep tegen de lamp toen twee medewerkers van het transportbedrijf trek kregen. Ze maakten een pakje open, namen een paar happen van de repen en werden ziek. Dit nieuws is te lezen op de website van Radio Nederland Wereldomroep.

De Spaanse politie deed vervolgens een inval in het huis van de Nederlander in Platja d’en Bossa, op Ibiza. Daar werden grote hoeveelheden drugs gevonden zoals lsd, xtc en geestverruimende paddenstoelen; ook lag er voor duizenden euro’s aan contanten. De rechter op Ibiza doet woensdag uitspraak. (RNW)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend