skip to Main Content
De Guardia Civil start onderzoek naar mishandelaar van een wild zwijn *UPDATE*

De Guardia Civil start onderzoek naar mishandelaar van een wild zwijn *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – Een tijd geleden schreven we al over een stel mannen die in Asturië Lleida een wild zwijn het ravijn in duwden en nu komt er een video naar buiten dat iemand wiens identiteit nog niet bekend is een wild zwijn in een irrigatiekanaal vangt, mishandelt en verdrinkt. De video werd geplaatst op Twitter waarna de politie hierop attent werd gemaakt en meteen een onderzoek startte.

UPDATE: De dierenmishandelaar is gevonden. Het gaat om een Catalaan woonachtig in Lleida die het wilde zwijn aftuigt om daarna te verdrinken in het waterkanaal Pinyana tussen Lleida en Alpicat. De Seprona politie heeft de maan aangeklaagd en heeft aangegeven dat normaal gesproken in dit soort gevallen iemand een boete kan krijgen tussen de 400 en 3.000 euro. In sommige gevallen kan iemand de gevangenis ingaan. De man werd uiteindelijk gevonden nadat de organisatie AnimaNaturalis op de sociale media om hulp vroeg om het individu te identificeren.

Op de video is te zien hoe een man een irrigatiekanaal in springt om daar een jong exemplaar van een wild zwijn ofwel jabalí in het Spaans te vangen en deze daarna meerdere malen de lucht in te gooien en hard op het water te slaan, door elkaar te schudden, te slaan en te verdrinken. Dit nieuwe geval van dierenmishandeling gebeurde in de deelstaat Asturië al is nog niet bekend waar precies.

Op de video is te horen hoe de dierenmishandelaar met de filmer praat maar dat doet in een taal welke niet Spaans is maar waarschijnlijk Valenciaans of Catalaans. De Guardia Civil deelde op Twitter slechts een kort fragment van de lange video met daarbij de vraag “Weet u wie een wild zwijn heeft geslagen en verdronken dat was gevallen op een irrigatiekanaal?”

LET OP, VIDEO KAN SCHOKKEND ZIJN OM NAAR TE KIJKEN

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Wat een vies vuil tuig!! deze 2 imbecielen moeten ze levend villen…tot er niets meer van overblijft!! zeg maar waar ze wonen….zullen we ze eens een lesje leren die ze niet meer na kunnen vertellen!! vies vuil tuig!!!

  2. De vraag is hier wie nu eigenlijk het wilde zwijn is? Hopen dat de schoft de maximum straf krijgt. Ik heb maar niet naar het filmpje gekeken, heb al genoeg slapeloze nachten van alle dierenleed.

  3. Niet normaal waar mensen toe in staat zijn. Het dier is hier per ongeluk in terecht gekomen en wordt op deze harteloze, niet respectvolle wijze voor zijn ‘daad’ gestraft. Dat zulke mensen voor hun leven lang gedwongen worden voor een stel zwijnen te zorgen en zich daarbij moeten gaan realiseren dat een beest ook gewoon gevoelens heeft en vooral weerloos is. Hopelijk leren ze daar nog iets van.

  4. Die gast is niet goed bij zijn hoofd. Zouden ze moeten opsluiten, lijkt me dat deze man niet alleen voor dieren een gevaar is.

  5. Zo erg dit, ik kon van ellende het filmpje niet geheel zien.
    Harteloos en respectloos naar de dieren, deze persoon zullen ze, incl. de idioot lachende filmende persoon keihard moeten aanpakken, desnoods verzuipen in hetzelfde kanaal.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken