Meer inwoner van Spanje laten zich inschrijven in het Register Uitsluiting Kansspelen

Meer inwoner van Spanje laten zich inschrijven in het Register Uitsluiting Kansspelen
Beeld: Canva

Meer inwoner van Spanje laten zich inschrijven in het Register Uitsluiting Kansspelen

MADRID – Het aantal inwoners van Spanje dat zichzelf heeft laten inschrijven in het Spaanse Register Uitsluiting Kansspelen, ook wel ‘Registro General de Interdicciones de Acceso al Juego’ genoemd in Spanje en in Nederland Landelijk uitsluitingsregister (Cruks) , is in 2021 met bijna 14% gestegen ten opzichte van 2020.

In aantallen gaat het om 7.640 personen meer in heel Spanje die zichzelf willen beschermen tegen risicovolle kansspelen. Daarmee is het totaal aantal ingeschreven gestegen van 56.006 in 2020 naar 63.646 in 2021.

Per autonome regio is de grootste stijging van mensen die zich hebben aangemeld gemerkt op de Balearen waar dit van 1.179 in 2020 naar 1.480 in 2021 steeg, 25,53% meer in 12 maanden tijd. In Murcia was dat 22,44% met een stijging van 2.562 naar 3.137 personen.

In de Valencia regio is dit aantal gestegen van 3.677 naar 4.494 personen, 22,21% meer in een jaar tijd terwijl de stijging 20,33% was in Navarra waar dit van 531 naar 639 personen steeg gevolgd door Castilla-La Mancha met een stijging van 19,99% en van 2.971 naar 3.349 personen.

Registratie in het register Uitsluiting Kansspelen is een burgerrecht dat, op verzoek van de betrokkene, de toegang verhindert tot goksites, speelhallen en casino’s waarvoor de bevoegde overheidsinstantie heeft bepaald dat de speler vooraf moet worden geïdentificeerd. Inschrijven in Spanje kan via DEZE website die onder het beheer van het Ministerio de Consumo valt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.