Search
menu
Search

Zus van Spaanse koning Cristina en ontrouwe echtgenoot Iñaki verbreken huwelijksrelatie

Zus van Spaanse koning Cristina en ontrouwe echtgenoot Iñaki verbreken huwelijksrelatie
Beeld: In 2019 / Europa Press

Zus van Spaanse koning Cristina en ontrouwe echtgenoot Iñaki verbreken huwelijksrelatie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na meer dan een week speculaties in de Spaanse ‘prensa rosa’ ofwel de roddelpers, hebben de Infanta Cristina, de zus van koning Felipe VI, en haar echtgenoot, Iñaki Urdangarin, besloten na bijna 25 jaar huwelijk te gaan scheiden, of zoals ze zelf in een persbericht schrijven, hun huwelijksrelatie verbreken. Dit is het directe gevolg van diverse foto’s waarop Urdangarin hand in hand te zien is met een andere vrouw wat bewijs is van zijn ontrouw.

De eerste reactie op de in de pers verschenen foto’s van zowel de oudste zoon van het echtpaar als Iñaki Urdangarin zelf was, zoiets gebeurt nu eenmaal in het leven en we komen er samen uit. Urdangarin staat ook bekend als de hertog van Palma, een titel die hij kreeg na zijn huwelijk met de Infanta Cristina, de zus van de huidige koning van Spanje Felipe VI.

Volgens het persbericht hebben Cristina en Iñaki na onderling overleg besloten hun huwelijksrelatie te verbreken maar de toewijding aan hun vier kinderen zal altijd intact blijven. Verder vraagt het echtpaar met huwelijksproblemen om discretie bij de pers omdat dit om een privé aangelegenheid gaat, aldus Cristina de Borbón en Iñaki Urdangarin.

Vorige week verscheen in een tijdschrift een foto van Iñanki Urdangarin die hand in hand met een andere vrouw, Ainhoa Armentia, op een strand in Frankrijk loopt. Volgens diverse tv-stations wist Cristina niets van deze verhouding en is zij, net zoals alle Spanjaarden, erachter gekomen via de pers.

De Infanta Cristina of volledige naam Cristina Federica Victoria Antonia de la Santisima Trinidad de Borbón y Grecia is de jongste dochter van de voormalige koning Juan Carlos I en koningin Sofia, de zus van Infanta Elena en van broer Felipe VI, de huidige koning van Spanje. Op 4 oktober 1997 trouwde Cristina met de voormalige handballer Iñaki Urdangarin en samen hebben ze vier kinderen. Iñaki Urdangarin is de zoon van een Baskische man en de Belgische Claire Liebaert.

In 2016 stond prinses Cristina samen met haar man Iñaki Urdangarín en vijftien andere personen terecht wegens belastingontduiking. Tegen Urdungarín werd 19,5 jaar gevangenisstraf geëist. In de zaak tegen prinses Cristina eiste het OM vrijspraak. Zij zou niet betrokken zijn bij de fraude. Op 17 februari 2017 werd de prinses door de rechter in Palma de Mallorca vrijgesproken van betrokkenheid bij belastingfraude. Urdangarín kreeg een gevangenisstraf van zes jaar en drie maanden, in beroep verlaagd naar vijf jaar en tien maanden. Prinses Cristina moest 265.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Iñaki Urdangarin zat zijn straf uit in de gevangenis van Brieva bij Ávila.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?