Search
menu
Search

Spaanse postbedrijf biedt eigen telefoonprovider aan met Correos Telecom

Spaanse postbedrijf biedt eigen telefoonprovider aan met Correos Telecom
Beeld: Correos Telecom

Spaanse postbedrijf biedt eigen telefoonprovider aan met Correos Telecom

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse staatspostbedrijf Correos is een eigen telefoon- en internet provider gestart. Met Correos Telecom wil het postbedrijf de concurrentie aangaan met andere providers zoals Movistar, Vodafone en Orange die dit jaar hun tarieven hebben verhoogd. Correos Telecom maakt gebruik van het netwerk van Telefonica/Movistar.

Volgens de Spaanse media gaat het om een low cost service die te vergelijken is met die van onder andere MásMovil, Digi en Lowi die direct de concurrentie aangaan met de grootste telecomproviders van Spanje Movistar, Vodafone en Orange. Op Digi na hebben praktisch alle providers in 2023 hun tarieven verhoogd en dus ziet Correos Telecom een gat in de markt met lage tarieven.

Er zijn twee mogelijkheden te vinden op DEZE website van Correos Telecom: Tarifas Móviles met alleen mobiele tarieven; Tarifas de Internet+Móvil met vast en snel glasvezel internet en mobiele tarieven. In alle gevallen heb je geen ‘permanencia’, dat betekent dat je kunt opzeggen wanneer je wilt. Het is mogelijk om in de postkantoren in Spanje een contract af te sluiten, iets wat sinds de lancering gemiddeld 30 keer per dag gedaan wordt volgens Correos.

Het goedkoopste mobiele tarief is ‘Dúo Móvil 35GB’ voor 14,99 euro (incl btw) met 35GB data en ongelimiteerd bellen. Er bestaan ook tarieven voor 50GB (19,99 euro) en 100GB (24,99 euro). Voor 1, 2 of 3 euro kun je ook een tweede mobiel gebruiken. Meer informatie lees je HIER (in het Spaans).

Het goedkoopste glasvezel internet + mobiele telefoon tarief is 36,99 euro voor de eerste 3 maanden en daarna 42,99 euro voor ‘fibra’ of glasvezel internet van 600Mb, 35GB data en ongelimiteerd bellen. Er zijn nog vier andere tarieven voor 39,99 euro (3 maanden, daarna 45,99 euro) voor 50GB mobiele data (de rest is gelijk) en 43,99 (3 maanden, daarna 49,99 euro) voor 10GB en 25GB (twee mobiele telefoons) (de rest is gelijk), 43,99 euro (3 maanden, daarna 49,99 euro) voor 100GB mobiele data (de rest is gelijk) en 48,99 euro (3 maanden, daarna 54,99 euro) voor twee mobiels data van 100GB (de rest is gelijk). Meer informatie lees je HIER (in het Spaans).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?