skip to Main Content

El Torcal deze zomer ook in de avond te bezoeken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Het bekende en mooi natuurpark El Torcal, met de fantastische steenformaties, zal deze zomer in de weekenden ook in de avonduren te bezoeken zijn, ze meldt Torcal Aventura bij de presentatie van hun zomeractiviteiten. Met name de vrijdag en zaterdag zal het park deze zomer geopend blijven tot middernacht waarbij er speciale activiteiten plaats zullen vinden zoals concerten, wandelingen en culinaire activiteiten.

El Torcal is een natuurpark gelegen in de gemeente Antequera in het binnenland van de provincie Málaga. El Torcal is met name bekend vanwege de grillige steenformaties die door erosie het kalksteen hebben gevormd en surreële en prachtig verweerde sculpturen heeft gecreëerd. Het natuurpark zelf beslaat zo’n 20 vierkante kilometer en wordt veel bezocht door wandelaars en natuurliefhebbers in net algemeen. De oorsprong van El Torcal voert terug naar zo’n 160 miljoen jaar geleden toen dit hele gebied onder het water bedolven was. Uiteindelijk hebben het water en de wind het natuurgebied met de rotsformaties gemaakt tot wat het nu is, een druk bezocht maar prachtig natuurpark.

Deze zomer zal het mogelijk zijn om met kleine groepen een nachtelijke wandeling te maken waarbij de sterrenhemel bekeken zal worden en uitleg gegeven wordt door specialisten op het gebied van astronomie. In het park zelf en het bezoekerscentrum zullen ook activiteiten plaatsvinden waarbij gedacht wordt aan concerten en gastronomische activiteiten, iets waar vooral de Spanjaarden wel van houden, eten!

Meer informatie is te lezen op de website van het natuurpark, www.torcalantequera.com

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend