skip to Main Content
Goed nieuws voor de avonturiers: El Caminito del Rey opent 28 maart en reserveren kan vanaf nu

Goed nieuws voor de avonturiers: El Caminito del Rey opent 28 maart en reserveren kan vanaf nu

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

caminito5MÁLAGA – Eindelijk, na jaren van wachten is het binnenkort dan zover: El Caminito del Rey, ooit het gevaarlijkste wandelpad ter wereld, zal op 27 maart officieel worden geopend en de dag erna, dus 28 maart 2015, zal het vernieuwde wandelpad haar poorten openen voor de eerste avonturiers. Vanaf dinsdag 24 februari 2015 is het mogelijk om een plaats te reserveren via de website van het platform voor de Caminito del Rey.

Na een miljoenen investering van de Diputación de Málaga, gemeentes en Junta de Andalucía en na een jarenlange voorbereiding maar slechts een jaar van werken, zal het vernieuwde wandelpad El Caminito del Rey in het kleine gehucht El Chorro haar poorten voor het publiek openen.

Reserveren maar gratis

Ondanks het feit dat er gereserveerd dient te worden, is de entree gedurende de eerste zes maanden gratis met eventueel een mogelijkheid dat het gedurende de eerste 12 maanden gratis zal zijn. Men kan via de website twee maanden vooruit reserveren en een persoon mag maar maximaal vijf entreepassen aanschaffen. Wel zijn er mogelijkheden voor groepen tot 50 personen maar dat moet speciaal aangevraagd worden. Met name deze speciale groepen is iets wat het toerisme van de kustplaatsen veel zal aantrekken en verwacht wordt dan ook dat vooral gedurende de zomermaanden busladingen vol naar het kleine en ooit zo rustige El Chorro zullen komen.

Openingstijden

El Caminito del Rey zal open zijn voor het publiek tussen dinsdag en zondag (maandag wordt gebruikt voor onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden). Wat betreft de openingstijden zijn er twee seizoenen, de winter en de zomer. Gedurende de winter, dat wil zeggen tussen 1 november en 31 maart, is het wandelpad geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Gedurende de zomermaanden, tussen 1 april en 31 oktober, is het wandelpad geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Elke maandag zal het Caminito de Rey gesloten zijn en ook op 24, 25 en 31 december en 1 januari is het niet geopend vanwege de feestdagen. El Caminito del Rey zal ook haar poorten sluiten als er windsnelheden zijn van meer dan 35 kilometer per uur, dit uiteraard vanwege de veiligheid.

In- en uitgang

Er zijn twee ingangen/uitgangen, te weten in de gemeente Ardales en in de gemeente Álora (El Chorro). Het wandelpad zelf is 6 kilometer lang maar uiteindelijk zal het 8,5 kilometer lang worden tussen el Sillon del Rey en het treinstation El Chorro-Caminito del Rey. Om het hele traject van 8,5 kilometer te lopen heeft men ongeveer 3 uur nodig waarbij uiteraard is uitgerekend hoeveel tijd men alleen al nodig heeft om te genieten van het uitzicht en om foto’s te maken.

Op dit moment is het mogelijk om het wandelpad van zowel de kant van Ardales of die van El Chorro te beginnen en te eindigen, in ieder geval gedurende de eerste maanden. Dit houdt wel in dat de wandelaar op eigen gelegenheid weer terug dient te komen bij het beginpunt. In een later stadium, wanneer er entree gevraagd zal worden, is het mogelijk dat men met een minibussen systeem gaat werken maar nu het gratis is voorlopig nog niet. Wel zijn er al diverse aanvragen van busbedrijven binnengekomen bij het platform Camninto del Rey om een transport service op te zetten, tegen betaling uiteraard.

Al met al gaat de regio een spannende tijd tegemoet en moet afgevraagd worden of het misschien niet een te grote aantrekkingskracht gaat krijgen. Dat wil zeggen, de omgeving en de wegen zijn (op dit moment) niet echt voorbereidt op grote bussen vol met dagjestoeristen uit de Costa del Sol badplaatsen. Daarnaast is het kleine gehucht El Chorro niet meer als een gehucht, iets wat uiteraard snel zal gaan veranderen. De toekomst moet het uitwijzen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken