skip to Main Content
Spaanse belastingdienst gaat sociale media gebruiken om fraude op te sporen

Spaanse belastingdienst gaat sociale media gebruiken om fraude op te sporen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

belasting6MADRID – Is de Spaanse belastingdienst erg modern aan het worden of gaat het hier om een volledige controle van de bevolking. La Hacienda Tributaria, de belastingdienst in het Spaans, heeft aangekondigd de sociale media netwerken zoals Twitter, Facebook en Instagram te gaan bespeuren op belastingfraude. Let dus goed op als je die Ferrari plaatst of dat mooie en dure horloge, de fiscus ziet alles vanaf nu.

De bedoeling van de Spaanse belastingdienst is om fraudeurs op te gaan speuren. Daarbij zullen belastinginspecteurs via de sociale media netwerken zoals Twitter, Instagram, Google+ en uiteraard Facebook nagaan of hetgeen wat door personen geplaatst wordt ook daadwerkelijk overeen komt met wat men opgeeft aan inkomsten bij de belastingdienst. Hierbij gaat het dan voornamelijk om personen die de fiscus al in de gaten heeft.

Dat wil zeggen, als je bij de belastingdienst opgeeft dat je geen inkomsten hebt en wel foto’s plaats van je nieuwe auto, je vakanties of andere luxe dan zal men vraagtekens gaan zetten bij je naam. Le dus goed op wat je plaatst op Facebook, Twitter, Instagram of Google+ want big brother is watching you of in het Spaans El gran hermano te esta vigilando! – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken