skip to Main Content
Japanse stad Taki krijgt een “mini San Sebastian” met een gastronomische straat met bars en pintxos

Japanse stad Taki krijgt een “mini San Sebastian” met een gastronomische straat met bars en pintxos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SAN SEBASTIAN – De Japanse stad Taki heeft een overeenkomst getekend met de Baskische stad San Sebastian waarin staat dat men in Japan een van de beroemde beroemde straten in de stad gaat na bouwen en daar niet alleen bars en restaurants gaat plaatsen maar ook diverse Baskische superchefs naartoe wil lokken om de beroemde pintxos aan het japanse volk te presenteren. Het project heeft de naam “Little San Sebastian” gekregen en moet voor 2019 open gaan voor het publiek.

Het zal niet helemaal hetzelfde zijn als de beroemde pintxos of tapas wijk in de stad San Sebastian maar de Japanners kunnen de smaak te pakken krijgen van deze culinaire hoogstandjes door te kiezen uit een van de zes bars die gebouwd zullen worden in een replica van een van de beroemde Baskische straten. Het is nog niet helemaal bekend welke straat het gaat worden, dat kan de Poru Kalea zijn maar ook de Fermin Calbeton Kalea of Abutztuaren 31 Kaela en de Enbeltran Kalea of …

De Baskische straat zal geopend worden in een complex van 10 hectare waar naast de “pintxos” straat met zes bars/restaurants ook een “jamón” (Spaanse ham) museum zal komen en diverse andere plaatsen die met de gastronomie te maken hebben, overigens niet alleen Spaans. Het is de bedoeling dat er regelmatig topkoks uit San Sebastian naar Taki zullen reizen om daar hun beroemde gerechten te presenteren aan het gretige Japanse publiek.

De stad Taki heeft slechts 15.000 inwoners maar wordt in Japan gezien als een zeer grote toeristische stad waar jaarlijks honderdduizenden toeristen naar toe gaan. Little San Sebastian zal zeker populair zijn bij de Japanners want men is daar gek op alles wat met Spanje te maken heeft, dus ook de pintxos en tapas. Zou het niet een goed idee zijn als er ook zo’n straat komt in Nederland of België?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken