skip to Main Content
Extra veiligheidsmaatregelen Barcelona vanwege het Mobile World Congress

Extra veiligheidsmaatregelen Barcelona vanwege het Mobile World Congress

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Vanaf komende maandag 26 februari zal het Mobile World Congress weer plaatsvinden in Barcelona en de Gran Fira de Barcelona beurshallen op de grens met de gemeente L’Hospitalet de Llobregat. Gezien de huidige situatie van terrorismedreigingen in Spanje en de aanslag van afgelopen zomer op de Ramblas, hebben de Catalaanse politie en gemeente besloten extra zware maatregelen te gaan nemen om de veiligheid van de tienduizenden deelnemers en bezoekers te waarborgen.

Tussen maandag 26 februari en donderdag 1 maart staat heel Barcelona in het teken van het Mobile World Congress, een van de belangrijkste beurzen en congressen rondom alles wat met de mobiele technologie te maken heeft. Er worden ook dit jaar weer tegen de of meer dan 100.000 deelnemers verwacht waardoor het een van de grootste zoniet de grootste congressen van Barcelona is. Hotels zitten tegen astronomische bedragen propvol, taxi’s, restaurants, bars, winkels en zelfs hoeren doen ontzettend goede zaken gedurende deze dagen terwijl de deelnemers miljoenen euro’s uitgeven in Barcelona.

Dat kan de politie allemaal vrij weinig uitmaken want zij willen alleen maar dat iedereen zich veilig en beschermd voelt en men wil koste wat kost een mogelijke aanslag zoals op 17 augustus op de Ramblas uitsluiten. De politie benadrukt echter dat er absoluut geen directe dreiging is voor een aanslag maar gezien het feit dat Spanje nog steeds in terreurdreiging niveau 4 zit, dient men maatregelen te nemen.

Agenten

Daarom zullen er duizenden agenten van de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional en Policía Local op de been zijn om alles in goede banen te laten verlopen. Daarnaast zullen er meer dan 600 camera’s rondom de beurshallen worden opgesteld om alles nog eens extra in de gaten te houden en worden er op de toevoerwegen en in de nabijheid van de drukke Gran Via extra maatregelen getroffen door betonblokken en hekken neer te zetten waardoor normale auto’s wel kunnen doorrijden maar vrachtwagens en grote voertuigen niet.

Drones

Dit jaar zal de politie voor het eerst ook speciale drones inzetten om het hele gebeuren vanuit de lucht te observeren. De politie werkt nau samen met Enaire die verantwoordelijk is voor de veilighied in het luchtruim boven en rondom Barcelona. Aangezien de plaats waar de beurs ghoueden wordt zich op slechts 8 kilometer van het drukke vliegveld van Barcelona-El Prat bevindt, moet men samenwerken om problemen te voorkomen in het lcuhtruim aangezien de politie-drones op grote hoogte kunnen vliegen.

Kom je dus volgende week in de stad Barcelona houdt er dan rekening mee dat er extra politie te zien zal zijn die zelfs zwaarbewapend zullen zijn. Daarnaast kan het zijn dat het verkeer hinder kan ondervinden van eventuele weg opstoppingen maar in principe zou dat niet moeten gebeuren, aldus de politiewoordvoerder. Ga je naar de Ikea Gran Via volgende week, die ligt  naast de beurshallen, houdt er dan rekening mee dat het verkeer wellicht omgeleid wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Doe gewoon normaal, ik woon een aantal maanden per jaar in BCN en zie wel wat er gaande is, maar heb respect voor de mening van anderen en staar niet naar andere gewoonten. Breng er begrip voor op e informeer je. Lees de kranten en wees intelligent critischs en niet extremistisch .

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken