skip to Main Content
Haai van bijna vier meter uit de zee gevist bij Santa Pola in Alicante

Haai van bijna vier meter uit de zee gevist bij Santa Pola in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De gemeentedienst van Santa Pola in de provincie Alicante heeft donderdag een dode haai uit het water gehaald. De haai was bij het Levante strand aangespoeld en was al door wandelaars op woensdagmiddag gesignaleerd. Het gaat om een bijna vier meter lange en 200 kilo zware haai.

Ondanks dat de haai al op woensdagmiddag was gesignaleerd werd de haai pas op donderdagmorgen door medewerkers van het bedrijf Urbasar, de gemeentelijke onderhoudsdienst, uit het water gehaald waarna de haai door specialisten werd meegenomen voor onderzoek.

Volgens de krant 20 Minutos gaat het om een 3,6 meter lange grote blauwe haai, een soort die veel voorkomt in de Middellandse Zee en zelden gezien wordt nabij de kust waar ze alleen komen als ze ziek of gedesoriënteerd zijn, of reeds overleden zoals in dit geval van de 200 kilo zware haai. In het Spaans heeft deze haai de naam tintorera of tiburón azul (Prionace glauca).

 

Foto: 20 Minutos

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Zier er niet uit als een blauwe. Waarschijnlijk een 6 Gill Shark gezien de vorm, rugvin ver op het achterlijf en, trommelgeroffel, 6 kieuwspleten. Nog niet volgroeid. Kan kleine 5 meter worden, hoewel er exemplaren van bijna 8 meter bekend zijn…. Leeft meestal vrij diep, tot 2,5 km.. Maar goed ook 🙂

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken