Boetes voor op de stoep geparkeerde motoren/scooters in Barcelona

Boetes voor op de stoep geparkeerde motoren/scooters in Barcelona
Beeld: Twitter

Boetes voor op de stoep geparkeerde motoren/scooters in Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Na een maandenlange periode van informatie geven aan de motor- en scooterrijders die hun voertuigen op de stoep hebben geparkeerd is de Guardia Urbana politie vanaf deze maandag begonnen met het uitschrijven van bekeuringen en eventueel wegslepen van voertuigen. De gemeente heeft tien stadsdelen in haar vizier en daar worden als eerste boetes gegeven.

Eenieder die Barcelona wel eens heeft bezocht of daar woont weet dat het een ideale stad is om met de fiets maar ook om met de motor en scooter te ontdekken. Deze tweewielers worden ook veel gebruikt door de inwoners die op die manier sneller door de stad kunnen rijden en hun motoren of scooters overal konden parkeren. 

Tot nu toe want de gemeente is begonnen met het bekeuren van op de stoep geparkeerde voertuigen. En daar zullen de agenten van de Guardia Urbana stadspolitie veel werk mee krijgen want er staan er nogal wat op stoepen geparkeerd in Barcelona. Daarnaast kan de sleepdienst de voertuigen ook weghalen waardoor de boetes hoger worden. We kunnen ergens nergens lezen hoe hoog de boetes zijn.

In december begon de gemeente met het plaatsen van informatie op die scooters en motoren die fout geparkeerd stonden. Op die informatiekaarten was groot te lezen AVISO, las aceras son para los peatones’ ofwel ‘PAS OP, stoepen zijn voor voetgangers’.

Volgens de stadsregels is het nog wel toegestaan om op stoepen te parkeren maar alleen als deze meer dan 3 meter breed is. Daarbij dient de motor/scooter dwars geparkeerd te staan (in de loop/rijrichting) terwijl bij stoepen van meer dan 6 meter breed de geparkeerde scooters en motoren schuin (semibateria) geparkeerd moeten worden.

De gemeente heeft deze regels ingesteld om de stoepen weer van de voetgangers te laten zijn omdat op sommige plaatsen in de stad het door de ‘fout’ geparkeerde scooters en motoren haast onmogelijk was om normaal over de stoepen te lopen.

De zones van de stad waar de politie het actiefst zal zijn zijn de volgende: avenida Francesc Cambó (Ciutat Vella), calle Girona (Eixample), plaza Joan Peiró (Sants-Montjuïc), Sabino Arana-Gran Via Carles III (Les Corts), Borí i Fontestà-Can Ràbia (Sarrià-Sant Gervasi), Plaça del Nord (Gràcia), Font d’en Fargues-Passeig Maragall (Horta-Guinardó), Fabra i Puig-Teide (Nou Barris), Neopàtria (Sant Andreu) en Bolívia (Sant Martí).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.