Bewoners Tabarca eiland in Alicante ontvangen 10.000 euro om te schilderen

Bewoners Tabarca eiland in Alicante ontvangen 10.000 euro om te schilderen
Beeld: Freepik

Bewoners Tabarca eiland in Alicante ontvangen 10.000 euro om te schilderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Alicante is ook verantwoordelijk voor het wel en wee op het eiland Tabarca dat voor de kust van de Costa Blanca ligt. Nu heeft de gemeente een plan klaarliggen om de bewoners en eigenaren van huizen tot 10.000 euro te geven om deze te schilderen, vochtplekken weg te werken en de gevels op te knappen.

Het eiland Tabarca is het kleinste bewoonde eiland van Spanje met slechts 57 permanente bewoners. Het eiland ligt dicht bij de Kaap van Santa Pola voor de kust van Alicante en bevindt zich op ongeveer één uur varen met de boot. 

Het eiland is slechts 2 kilometer lang en 400 meter breed met een maximale hoogte van 15 meter en hoort bij een archipel bestaande uit de eilanden Tabarca en de onbewoonde eilandjes Cantera, Galera en Nao.

Het eiland is een veel bezochte toeristische bestemming in de zomermaanden en dus vindt de gemeente dat de huizen er mooi moeten uitzien. Daarom wil de gemeente Alicante de bewoners financieel helpen om de huizen in het dorp op te knappen.

Geschiedenis Tabarca

Tabarca is lange tijd een eldorado voor piraten geweest. De Spaanse koning Karel III heeft het eiland echter doen bevolken met 300 Genuese voormalige krijgsgevangenen, die vastgehouden werden op het Tunesische eiland Tabarka waarna het eiland in 1768 werd omgedoopt tot Nueva Tabarca.

Het door de Genuezen te bevolken dorpje werd gebouwd volgens een rechthoekig stratenpatroon, overeenkomstig de denkbeelden van de Renaissance en de Verlichting. Het werd door verdedigingsmuren omgeven, die ook nu nog te bewonderen zijn, inclusief de twee poorten. De bouwmaterialen werden gewonnen op het Islote la Cantera, een onbewoond eilandje vlakbij het dorp.

Bewoners Tabarca eiland in Alicante ontvangen 10.000 euro om te schilderen
Beeld: 123rf
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.