Vanaf dinsdag 2 maart gaat de horeca in de Valencia regio deels weer open

Vanaf dinsdag 2 maart gaat de horeca in de Valencia regio deels weer open
Beeld: 123rf

Vanaf dinsdag 2 maart gaat de horeca in de Valencia regio deels weer open

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Vanaf dinsdag 2 maart mogen de bars en restaurants weer gedeeltelijk open gaan in de Valencia regio. 40 dagen geleden moesten deze dicht vanwege de corona-maatregelen maar daar komt vanaf maart een einde aan. Het definitieve besluit wordt op donderdag genomen waarna bekend wordt wanneer het weer mogelijk is iets te drinken of eten op de terrassen.

Waarschijnlijk gaan vanaf dinsdag 2 maart 00 uur de terrassen in de Valencia regio weer open. Daarbij geldt dat er geen maximale capaciteit is (dus dat is 100%) maar altijd wanneer de afstand tussen de tafels (stoelen?) minimaal 2 meter is. 

Daarnaast mogen er maar maximaal 4 personen aan deze tafels zitten die de mondkapjes moeten dragen op het moment dat er niet gedronken of gegeten wordt (moet nog bevestigd worden maar geldt eigenlijk al).

De horecaondernemers wilden dat ook het interieur voor 30% open zou gaan maar daar wilde de regionale overheid nu nog niet aan. Wellicht 15 dagen later, dus half maart, en afhankelijk van de epidemiologische situatie kan dat wel.

De bars en restaurants mogen open zijn tot 18 uur en ook dat wilden de horecaondernemers liever tot 22 uur verlengen, het tijdstip dat de avondklok begint.

Op donderdag zal er door de regionale overheid met de gezondsheidsexperts over gediscuseerd worden waarna de nieuwe maatregelen die vanaf maandag 1 maart gelden bekend worden gemaakt. 

De kans is groot dat de huidige regels niet maandag 1 maart om 23:59 uur eindigen maar al op zondag 28 februari om 23:59 uur, een dag eerder.

In dat laatste geval zou dat betekenen dat de bars en restaurants hun terrassen niet op dinsdag 2 maar al op maandag 1 maart kunnen openen.

Lokale lockdowns?

Zoals bekend zijn er lokale lockdowns van vrijdag 15 uur tot maandag 6 uur in de Valencia regio voor die gemeenten van 50.000 en meer inwoners.

Daarbij gaat het om in de Provincie Valencia: Valencia, Torrent, Gandia, Paterna en Sagunt; Provincie Alicante: Alicante, Elche, Torrevieja, Orihuela, Benidorm, Alcoy, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer en Alicante; Provincie Castellón: Castellón en Vila-real.

Er wordt over gesproken dat daar vanaf dit weekend wellicht al een einde komt. Wat zeker is dat deze lokale lockdowns vanaf volgende week geannuleerd zullen worden, aldus de lokale en regionale kranten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.