Weet jij wat de populairste hond is in Spanje of in Europa?

Weet jij wat de populairste hond is in Spanje of in Europa?
Beeld: Bordercollie / Freepik

Weet jij wat de populairste hond is in Spanje of in Europa?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wat zijn de populairste hondenrassen in Spanje, Europa, Nederland, België of de hele wereld? De makers van de onderstaande kaart hebben dat uitgezocht door te kijken naar de namen van honden op Dogtime en Wikipedia, deze te vertalen naar zoveel mogelijk talen en dan te zoeken op Google. Dit zijn de resultaten.

Het moet een enorm karwei zijn geweest om niet alleen de populairste en meest gewilde honden per land maar ook per continent en zelfs de hele wereld uit te zoeken. Maar de makers van de onderstaande kaart hebben hun best gedaan en dus weten we nu wat de populairste hondenrassen in Spanje, Nederland, België, Europa en de wereld zijn.

Wij kijken in ons overzicht alleen naar de honden in Europa maar als je dat wilt weten voor alle continenten en de hele wereld, dan kun je terecht op de website van housholdquotes.co.uk voor meer kaarten. KLIK HIER.

Algemeen

Over het algemeen trekken de makers de conclusie dat de Rottweiler in 34 landen het populairste hondenras is. Maar de Australische Herder is het meest gezochte hondenras ter wereld met 913.000 maandelijkse zoekopdrachten in Google in 4 landen waar dit hondenras het populairste is.

Wist je dat in het Verenigd Koninkrijk het populairste hondenras de Cockapoo is, een kruising die is gefokt uit een Cocker Spaniel en een poedel, meestal de miniatuur poedel?

Landen

Als we naar de kaart kijken dan zien we dat de Border Collie het populairste hondenras is in Spanje. Maar dat is de Border Collie ook in Andorra, België, Slovenië, IJsland, Hongarije en Tsjechië binnen Europa.

In Nederland is de Labradoodle het populairste hondenras terwijl dat in Frankrijk de Australische Herder is, in Portugal de Beagle en in Italië de Golden Retriever. 

Over het algemeen kan gezegd worden dat de Border Collie en de Cane Corso de populairste hondenrassen zijn in Europa. Elke hond staat in zeven Europese land op de eerste plaats.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.