Weet jij wat de populairste hond is in Spanje of in Europa?

Weet jij wat de populairste hond is in Spanje of in Europa?
Beeld: Bordercollie / Freepik

Weet jij wat de populairste hond is in Spanje of in Europa?

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wat zijn de populairste hondenrassen in Spanje, Europa, Nederland, België of de hele wereld? De makers van de onderstaande kaart hebben dat uitgezocht door te kijken naar de namen van honden op Dogtime en Wikipedia, deze te vertalen naar zoveel mogelijk talen en dan te zoeken op Google. Dit zijn de resultaten.

Het moet een enorm karwei zijn geweest om niet alleen de populairste en meest gewilde honden per land maar ook per continent en zelfs de hele wereld uit te zoeken. Maar de makers van de onderstaande kaart hebben hun best gedaan en dus weten we nu wat de populairste hondenrassen in Spanje, Nederland, België, Europa en de wereld zijn.

Wij kijken in ons overzicht alleen naar de honden in Europa maar als je dat wilt weten voor alle continenten en de hele wereld, dan kun je terecht op de website van housholdquotes.co.uk voor meer kaarten. KLIK HIER.

Algemeen

Over het algemeen trekken de makers de conclusie dat de Rottweiler in 34 landen het populairste hondenras is. Maar de Australische Herder is het meest gezochte hondenras ter wereld met 913.000 maandelijkse zoekopdrachten in Google in 4 landen waar dit hondenras het populairste is.

Wist je dat in het Verenigd Koninkrijk het populairste hondenras de Cockapoo is, een kruising die is gefokt uit een Cocker Spaniel en een poedel, meestal de miniatuur poedel?

Landen

Als we naar de kaart kijken dan zien we dat de Border Collie het populairste hondenras is in Spanje. Maar dat is de Border Collie ook in Andorra, België, Slovenië, IJsland, Hongarije en Tsjechië binnen Europa.

In Nederland is de Labradoodle het populairste hondenras terwijl dat in Frankrijk de Australische Herder is, in Portugal de Beagle en in Italië de Golden Retriever. 

Over het algemeen kan gezegd worden dat de Border Collie en de Cane Corso de populairste hondenrassen zijn in Europa. Elke hond staat in zeven Europese land op de eerste plaats.

hondenrassen
Ga naar de inhoud