Search
menu
Search

Een van de tweelingzusjes die zelfmoord pleegden bij Barcelona lag in de knoop met haar geslacht

Een van de tweelingzusjes die zelfmoord pleegden bij Barcelona lag in de knoop met haar geslacht
Beeld: Canva

Een van de tweelingzusjes die zelfmoord pleegden bij Barcelona lag in de knoop met haar geslacht

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Afgelopen maandag schrok het dorp Sallent op toen twee tweelingzusjes van 12 jaar van het terras van het balkon van hun appartement vielen. Aanvankelijk dacht men dat het om een ongeluk ging. Een van de meisjes stierf meteen, de andere is er erg aan toe. Een afscheidsbrief toont dat een van de meisjes met haar geslacht in de knoop lag.

De twee zusjes vielen van de derde verdieping van hun appartementengebouw in Sallent (Barcelona). Een van de twee overleed zo goed als onmiddellijk, het andere meisje is er heel erg aan toe en bevindt zich op de afdeling intensieve zorgen in Sabadell.

Aanvankelijk ging de politie er van uit dat het om een jammerlijk ongeluk ging. Later vond men echter een afscheidsbrief van de twee jonge meisjes. Een van de meisjes had eerder al aangegeven dat ze zich niet goed voelde bij haar geslacht en eigenlijk Iván wilde genoemd worden. In de brief legt ze uit dat ze zich niet begrepen voelt over dit ‘probleem’, en daarom geen andere uitweg zag dan een einde te maken aan haar leven. Het tweede zusje schrijft er dat ze uit solidariteit mee zou springen. Ze verzekerden hun ouders zich niet schuldig te voelen omwille van hun beslissing.

De twee zusjes wonen al zo’n twee jaar in Sallent. Op school waren de genderproblemen bekend, maar volgens het eerste onderzoek zou er geen sprake geweest zijn van ernstige pesterijen. Volgens sommige ouders werden de zusjes wel eens gepest met hun Argentijns accent, geboorteland van beide. Toch schrijven diverse Spaanse kranten dat er sprake was van bullying op school. 

De zaak heeft veel stof doen opwaaien in Spanje. De zelfmoordcijfers liggen hoog bij jongeren en dat brengt bezorgdheid mee. Iedereen die in Spanje met zelfmoordgedachten worstelt kan terecht op het nummer 024 voor psychologische bijstand.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?