skip to Main Content

Moody’s verlaagt rating 30 Spaanse banken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Het kredietratingbureau Moody’s laat Spanje niet met rust en verlaagt de rating van 30 banken. Dit is een direct gevolg van de verlaging van de rating voor Spanje op 10 maart. De toegenomen financiële druk op Spanje’s staatsschuld in combinatie met de zwakke banken en een minder gunstig klimaat voor de banken in de toekomst in Europa, vormen redenen voor deze beslissing.

De drie grootste Spaanse banken, BBVA, La Caixa en Santander behouden hun rating. Tien banken verloren 1 punt, vijftien banken zijn twee punten omlaag gegaan en 5 banken 2 of 3 punten.

Het Spaanse ministerie van Financiën is met de Centrale Bank bezig de bankensector snel en krachtig te herstructureren. Hierbij ligt de focus op de spaarbanken. De Banco de España schat dat er 15,15 miljard euro aan kapitaal nodig is om de sector weer stabiel te krijgen.

Banken die hun kapitaaldoelstellingen niet halen moeten voor maandag een plan voor extra financiering van kapitaal indienen. Lukt ze dit niet, dan volgt gedeeltelijke nationalisatie door het Fonds Herstructurering Banken (Frob).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend