skip to Main Content

Spanje staat onderaan de lijst wat betreft niveau Engelse taal

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) In een onderzoek van Education First, gehouden in 44 landen en werelddelen, staat Spanje bijna onderaan de lijst van Europese landen als gekeken wordt naar het schrijven en spreken van de Engelse taal. Al is dit niet voor het eerst dat wij hierover schrijven maar eens te meer wordt bewezen dat de Spanjaarden buiten het Spaans, de derde wereldtaal ter wereld, niet veel andere talen beheersen.

Terwijl Spanje, op Rusland en Turkije na, onderaan de lijst staat, doet Nederland het goed aangezien zij samen met Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland de landen zijn die helemaal bovenaan de lijst van best Engels sprekende landen. Bij het onderzoek van Education First is gekeken naar maar liefst 2 miljoen testuitslagen uit 44 landen en werelddelen over de hele wereld. Spanje staat op de wereldlijst op de 24e plaats terwijl die lijst wordt aangevoerd door op de nummer een Noorwegen, gevolgd door Nederland, Denemarken, Zweden en Finland met een zeer goed niveau en Oostenrijk, België en Duitsland met een hoog niveau. Ook onderaan die lijst staan de landen Italië, Frankrijk, Hongarije, Slowakije, Portugal, Polen en Zwitserland.

Volgens de studie maakt het niet uit of de leeftijd waarop kinderen beginnen met de Engelse lessen verlaagd wordt, het beangrijkste zijn de goede leraren, de lesmethoden en het lesmateriaal. Uiteraard speelt ook mee hoeveel Engels er gesproken wordt en of Engels gezie wordt als eerste buitenlandse taal om te leren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend