skip to Main Content
Meer dan 205 Spaanse steden doen mee met Earth Hour op zaterdag 28 maart

Meer dan 205 Spaanse steden doen mee met Earth Hour op zaterdag 28 maart

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hhourMADRID – Er zijn inmiddels meer dan 205 steden in Spanje die zich hebben opgegeven bij het initiatief van WWF om op zaterdag 28 maart gedurende 60 minuten de lichten uit te doen. Zo zullen er belangrijke monumenten in het land een uur lang niet verlicht zijn en zullen gemeentehuizen in het donker gehuld worden. Naast steden zijn er ook 105 bedrijven en 121 instellingen die mee doen met het initiatief maar ook meer dan 5.800 personen/families die zich hebben opgegeven op de website van het WWF.

Op 28 maart zal het licht uitgaan op de hele wereld tussen 20.30 en 21.30 uur in het kader van Earth Hour, een idee van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Ook bekende monumenten in Spanje zullen aan de actie deelnemen zoals in de steden van Madrid en Barcelona waar op zaterdagavond gedurende een uur de verlichting van monumenten als de Sagrada Familia of de Plaza Cibeles een uur uitgaan. Ook het Palacio Real in de Spaanse hoofdstad zal de lichten gedurende 60 minuten doven net zoals het Guggenheim museum in Bilbao, de Romeinse muur rondom Avila, de Mezquita in Cordoba, het Alhambra in Granada, het Escorial, de Giralda in Sevilla, het Aquaduct in Segovia, het Palacio de la Música in Valencia en nog veel meer.

Wil je weten of ook jouw stad of dorp in Spanje meedoet, dan kun je hier kijken voor de hele lijst.

Geschiedenis

De Earth Hour begon op 31 maart 2007 in Sydney Australië toen twee miljoen personen gedurende een uur de lichten uitdeden om acties te eisen tegen de klimaatsveranderingen. Een jaar later waren er 370 steden in 35 landen die meededen aan de actie van WWF met een aantal tussen de 50 en 100 miljoen mensen op de wereld die in 2008 de lichten uitdeden. Dit jaar verwacht men dat zo’n 7.000 steden in 160 landen mee zullen doen aan de actie en nog meer miljoenen mensen het iniatief van het Wereld Natuur Fonds steunen.

Doen jullie mee? Wij in ieder geval wel en tussen 20.30 en 21.30 uur op zaterdagavond zullen er geen nieuwsberichten geplaatst worden en gaat de computer uit en wordt er een boek bij gepakt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken