skip to Main Content
Johan Cruyff op 68-jarige leeftijd in Barcelona overleden

Johan Cruyff op 68-jarige leeftijd in Barcelona overleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

 

Foto: www.worldofjohancruyff.com/

Foto: www.worldofjohancruyff.com/

BARCELONA – Johan Cruyff is op 68-jarige leeftijd overleden in Barcelona. Al maanden vocht de ex Barcelona speler en trainer tegen een longkanker wat hem uiteindelijk op donderdag 24 maart 2016 fataal is geworden. De charismatische Nederlander stierf omringd door zijn familie na een maandenlange strijd tegen zijn kanker.

Johan Cruyff wordt door velen gezien als een van de beste voetballers allertijden en staat in hetzelfde rijtje als Di Stefano, Pelé en Maradona. Cruyff speelde in FC Barcelona als de eerste buitenlandse speler tussen 5 september 1973 en de zomer van 1978. Cruyff werd in 1988 trainer van zijn oude Catalaanse club FC Barcelona en dat deed hij met succes tot zijn vertrek in 1996, iets wat overigens niet helemaal vredevol en zonder ruzie gebeurde.

Sinds 1988 woont de Cruyff familie definitief in de Catalaanse hoofdstad Barcelona en heeft hij altijd toegegeven een zwak te hebben voor de deelstaat Catalonië. Sinds 2009 was Johan Cruyff de trainer van het Catalaanse nationale elftal, iets wat eigenlijk niet mogelijk is want tot op heden is Catalonië nog geen land en een deel van Spanje. Hij stopte met deze trainersbaan in 2013 toen hij een hommage kreeg als bondscoach van Catalonië – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken