skip to Main Content
Lente-sneeuw in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid (foto’s)

Lente-sneeuw in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid (foto’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ondanks het feit dat de herfst lente 😉 deze week is begonnen heeft het op veel plaatsen gesneeuwd. Deze donderdag waren veel inwoners van de hoofdstad van Spanje erg verrast om te zien dat er weer sneeuwvlokken naar beneden kwamen. De straten in Madrid waren echter slechts kort wit gekleurd want het was niet koud genoeg. Naast Madrid waren er nog veel andere steden in het noorden en noordwesten van Spanje waar het sneeuwde.

Eerder schreven we al dat het sneeuwde in het noordwesten van Spanje, met name in de regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië, Navarra en Castilla y León. Op veel plaatsen daalde de sneeuwgrens tot 400 meter waardoor er veel problemen waren op de wegen, in de dorpen en steden en zelfs leerlingen die niet naar school konden gaan gedurende enkele dagen.

Deze donderdag was het de beurt aan andere steden zoals Santiago de Compostela, Salamanca, Ávila, Segovia, Valladolid en dus ook Madrid waar de sneeuw naar beneden kwam vallen. Terwijl de sneeuw op enkele plaatsen wel bleef liggen was dat niet het geval in Madrid omdat de temperaturen niet laag genoeg waren. De inwoners van de hoofdstad van Spanje waren wel al voorbereid op lagere temperaturen en de kou maar veel mensen hadden niet verwacht dat het zou gaan sneeuwen.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken