skip to Main Content
Spaanse moeder vrijgesproken van kindermishandeling na wegnemen telefoon 15-jarige zoon

Spaanse moeder vrijgesproken van kindermishandeling na wegnemen telefoon 15-jarige zoon

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Een moeder is door de rechtbank vrijgesproken van kindermishandeling na een opstootje toen ze de mobiele telefoon van haar 15-jarige zoon weghaalde. Het voorval deed zich voor op de Día de Andalucía 28 februari toen María Augustias H.H. de smartphone van haar zoon weghaalde omdat hij zijn huiswerk niet maakte. Dat gebeurde onder luid protest van haar zoon en een duwen en trekken waarna de 15-jarige jongen naar de politie stapte en zijn eigen moeder aangaf voor mishandeling.

De zoon had tijdens de duw- en trekpartij met zijn 37-jarige moeder enkele schrammetjes opgelopen aan zijn arm wat voor hem en een direct familielid genoeg reden was om naar de Guardia Civil politie te stappen en aangifte te doen van kindermishandeling. De politie maakte er een zaak van en de moeder moest voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie wilde negen maanden celstraf voor de moeder hebben maar de rechter besloot dat de moeder correct had gehandeld door de telefoon weg te nemen zodat haar zoon zich aan zijn verplichtingen kon houden door het huiswerk te maken.

Volgens de rechter heeft de moeder goed gehandeld, volgens de verplichting van de ouders om ervoor te zorgen dat de kinderen hun huiswerk maken en naar school gaan als onderdeel van het opvoedingsproces. Gezien het feit dat de 15-jarige zoon geen interesse toonde in het huiswerk en alleen maar spelletjes speelde en chatte op de smartphone, had de moeder geen andere mogelijkheid dan de telefoon weg te halen, iets wat uiteraard gebeurde onder luid verbaal en dus ook fysiek protest van haar zoon.

De vraag is nu natuurlijk, hoe is de relatie tussen moeder en zoon? Kunnen ze elkaar nog wel zien en met elkaar omgaan of is de situatie binnen de familie ondraaglijk geworden. Wat zou jij gedaan hebben in zo’n geval?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Ik vraag mij af wat de politie moet doen ? Een bol wassing aan de 15-jarige en richtlijnen aan die tiener zou beter op hun plaats zijn dan er direct een zaak van te maken Hoe gaat die moeder zich nu gedragen tegenover haar zoon en omgekeerd. Dit was niet de juiste manier van handelen van de politie

 2. Bravo María !
  Je hebt het enige juiste gedaan, zo zou ik het ook hebben gedaan.
  Ouders neem hier een voorbeeld aan voordat je kinderen meer liefde tonen voor de smartphone dan voor zijn / haar ouders en begin hier zo vroeg mogelijk mee om te tonen hoe je de kinderen met de smartphone moeten omgaan en respect moet tonen aan hun ouders.

  Een dikke duim naar beneden voor het Openbaar Ministerie en 9 maanden omscholen.

 3. Bravo mama. Ik zou het ook zo doen. En als extra nog 9 maanden gsm kwijt. Hij zal dan wel verstaan wie de baas is.

 4. Verschrikkelijk dat een moeder niet meer mag optreden\opvoeden. Nog even en dan moeten er opvangtehuizen komen voor mishandelde ouders. En dan nog die familielid, die het jong aangespoord heeft om aangifte te doen, die moet straf krijgen. Goed gedaan Moeder!!!!!

  1. Ik ben nog vergeten te zeggen, het intelligentiepijl van het openbaar ministerie kan ik ook niet hoog waarderen. zo een zaak los je gewoon onderling op, politie, zoon en moeder.

 5. Wat een naar vervelend jongetje. Natuurlijk treft hij niet alleen blaam. In de opvoeding zit ook iets goed mis. Op huidige leeftijd om dan nog iets bij te schaven is eigenlijk te laat. Dat had moeders eerder moeten doen. Maar waar is vader?
  Of misschien is vader wel in gebreke gebleven tijdens de opvoeding…
  en woont deze niet meer thuis. Ja dan kunnen kinderen in opstand komen.
  Oorzaak en gevolg. Sterkte moeder.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken