skip to Main Content
Facebook heeft zonder toestemming de gegevens van 21 miljoen Spaanse gebruikers verkocht

Facebook heeft zonder toestemming de gegevens van 21 miljoen Spaanse gebruikers verkocht

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Facebook staat de laatste weken erg onder druk nu bekend is geworden dat men zonder toestemming de gegevens van meer dan 50 miljoen gebruikers gebruikt heeft bij onder andere de verkiezingen in de verenigde Staten en bij het referendum over de Brexit. Nu is gebleken dat Facebook ook in Spanje de gegevens van de 21 miljoen gebruikers heeft doorverkocht.

Het gaat volgens het Spaanse agentschap voor de gegevensbescherming om 21 miljoen gebruikers die Facebook heeft in Spanje waarvan onder andere de gegevens over de politieke ideologieën, religieuze overtuiging, geslacht of persoonlijke smaak hebben verkocht. Dat gebeurde zonder vooraf toestemming te vragen aan de gebruikers van het meest gebruikte sociale netwerk ter wereld.

Facebook werd voor deze actie al beboet en moest 1,2 miljoen euro betalen. Deze maand kreeg Facebook opnieuw een boete omdat het bedrijf zonder toestemming gegevens van WhatsApp gebruikte. Beide bedrijven moeten 300.000 euro betalen.

Volgens het Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) is het gebruiken van de informatie uit de accounts zonder vooraf schriftelijk toestemming te vragen niet toegestaan. Facebook España ontkent deze aantijgingen en zegt alleen specifieke gegevens voor verbetering van het netwerk te verzamelen, voor eigen gebruik en zeer zeker niet voor de verkoop. De affaire die recent bovenwater is gekomen laat echter iets anders zien.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Als de informatie over het door verkopen van persoonlijke gegevens op waarheid na onderzoek juist blijkt te zijn. Is het een schande en moet snel afgestraft worden. Wat bezielen media in het algemeen om zo om tegaan met prive gegevens. Echt ziekelijk en onacceptabel. Wat een rare zieke wereld.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken