Dit zijn Google’s zoekvoorspellingen over de Spanjaarden

Dit zijn Google's zoekvoorspellingen over de Spanjaarden
Beeld: Pixabay

MADRID – Wanneer je een zoekopdracht op Google start, kun je de informatie die je zoekt, sneller vinden met zoekvoorspellingen. Dit zijn mogelijke zoektermen die je kunt gebruiken en zijn gerelateerd aan de termen die je typt of informatie waar andere gebruikers naar zoeken laat zien. Als er gezocht wordt op catalanes, canarios, madrileños en andaluces verschijnen er verschillende zoekvoorspellingen die karaktereigenschappen weergeven. Dat geldt ook voor holandeses en belgas overigens.

De inwoners van de regio’s in Spanje hebben een bepaalde naam en karakter, dat wil zeggen als je in Google zoekt naar catalanes, canarios of españoles dan vult Google deze zoekopdracht aan met veel gezochte zoektermen. Wat je doet is intoetsen “los españoles son…, los canarios son…” en dankzij de zoekvoorspellingen verschijnen en dan bepaalde eigenaardigheden zoals de volgende:

Catalanes zijn volgens Google: “cerrados”, “antipaticos” en “franceses confundidos” ofwel gesloten, niet sympathiek en verwarde Fransen.

Canarios zijn volgens Google: “africanos”, “guapos” en “argentinos con el síndrome de Down” ofwel Afrikanen, knap en Argentijnen met een Down syndroom.

Madrileños zijn volgens Google: “pijos”, “chulos”, “prepotentes”, “bordes” en “tontos” ofwel snobs, dandys, arrogant, lomp en stom.

Valencianos zijn vlgens Google: “falsos”, “raros”, “mala gente”, “fachas” en “tontos” ofwel vals, raar, slechte mensen, fascisten en stom of dwazen.

Andaluces zijn volgens Google: “gitanos”, “falsos”, “alegres” en “vagos” ofwel zigeuners, vals, vrolijk en lui.

Españoles zijn volgens Google: “latinos”, “vagos”, “envidiosos”, “retrasados” en “guapos” ofwel Latijns-Amerikanen, lui, jaloers, achterlijk en knap.

Nederlanders en Belgen

Als we overigens kijken naar “holandeses” ofwel Nederlanders en “belgas” ofwel Belgen dan zien wij dit in Google verschijnen.

Holandeses zijn volgens Google: “guapos”, “tacaños”, “fríos”, “altos” en “celosos” ofwel knap, gierig, koud/cool, lang en jaloers.

Belgas zijn volgens Google: “frios”, “amables”, “guapos” en “franceses” ofwel koud/cool, vriendelijk, knap en Fransen.

LET OP: deze zoekresultaten kunnen per browser en land verschillen dus het moet gezien worden als een richtlijn (en niet te serieus worden genomen) 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Jozef

Op deze manier komt het “Fakenews” in de wereld.
Ik vind het NIET leuk en zelfs GEVAARLIJK. Er zijn massa’s mensen die Google geloven als of het een godheid is.
Dan; “deze zoekresultaten kunnen per browser en land verschillen dus het moet gezien worden als een richtlijn (en niet te serieus worden genomen)” Google is een brutale commerciële organisatie. Zoals al geschreven is door Lucia en Louise “Het lijkt nergens op”.
Jozef

Louise

Hahahaha dit is wel lachen….het lijkt erop dat Google er weer eens falikant naast zit, net als met de zg. ” traductor” of te wel het vertaalprogramma. Ik vond het heel vermakelijk ….😜👍🏼😂😂😂

lucia

Lijkt echt nergens op ! Slaat kant noch wal…

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.