Search
menu
Search

Overstromingen Murcia, veel regen Alicante en sneeuw Canarische Eilanden

Gran Canaria / Twitter
Beeld: Gran Canaria / Twitter

Overstromingen Murcia, veel regen Alicante en sneeuw Canarische Eilanden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het slechte weer trekt weer over delen van het land waardoor het dusdanig regent op sommige plaatsen dat de rivieren weer overstroomt zijn en de straten blank staan zoals in Murcia. In het zuiden van de provincie Alicante heeft men ook te maken met de gevolgen van een nieuwe DANA of Gota Fria die over het land trekt. Op de Canarische Eilanden is op de hoogste delen sneeuw gevallen.

De inwoners hebben er genoeg van. Elke keer als het even heftig regent staan de straten blank in Los Alcázares en San Javier in de autonome regio Murcia. Ook dit keer viel de regen met bakken uit de hemel waardoor de normaal gesproken droge rivierbeddingen vol staan en daardoor ook weer diverse straten overstroomt zijn. Het is niet de eerste keer dit jaar en het zal helaas ook niet de laatste keer zijn.

Op sommige plaatsen in Murcia is meer dan 100 liter/m2 regen gevallen terwijl dat in de provincie Alicante meer dan 50 liter/m2 was in de Marina Alta en Vega Baja deelregio’s. Ook in de provincie Valencia en Almería is veel regen gevallen maar zijn de rivieren nog niet uit hun oevers getreden.

Canarias

Op de Canarische Eilanden heeft men al enkele dagen te maken met slecht weer, niet dat dit veel invloed heeft op het toerisme want ten tijde van de corona-crisis is dat compleet stilgelegd. Naast de regen en wind waren er ook lage temperaturen waardoor er sneeuw viel op de hoogste delen van Gran Canaria en Tenerife.

Door de sneeuwval en vorming van ijs op het wegdek moesten diverse wegen afgesloten worden. Niet dat dit erg was want veel verkeer is er vanwege de noodtoestand niet.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?