Overstromingen Murcia, veel regen Alicante en sneeuw Canarische Eilanden

Gran Canaria / Twitter
Beeld: Gran Canaria / Twitter

MADRID – Het slechte weer trekt weer over delen van het land waardoor het dusdanig regent op sommige plaatsen dat de rivieren weer overstroomt zijn en de straten blank staan zoals in Murcia. In het zuiden van de provincie Alicante heeft men ook te maken met de gevolgen van een nieuwe DANA of Gota Fria die over het land trekt. Op de Canarische Eilanden is op de hoogste delen sneeuw gevallen.

De inwoners hebben er genoeg van. Elke keer als het even heftig regent staan de straten blank in Los Alcázares en San Javier in de autonome regio Murcia. Ook dit keer viel de regen met bakken uit de hemel waardoor de normaal gesproken droge rivierbeddingen vol staan en daardoor ook weer diverse straten overstroomt zijn. Het is niet de eerste keer dit jaar en het zal helaas ook niet de laatste keer zijn.

Op sommige plaatsen in Murcia is meer dan 100 liter/m2 regen gevallen terwijl dat in de provincie Alicante meer dan 50 liter/m2 was in de Marina Alta en Vega Baja deelregio’s. Ook in de provincie Valencia en Almería is veel regen gevallen maar zijn de rivieren nog niet uit hun oevers getreden.

Canarias

Op de Canarische Eilanden heeft men al enkele dagen te maken met slecht weer, niet dat dit veel invloed heeft op het toerisme want ten tijde van de corona-crisis is dat compleet stilgelegd. Naast de regen en wind waren er ook lage temperaturen waardoor er sneeuw viel op de hoogste delen van Gran Canaria en Tenerife.

Door de sneeuwval en vorming van ijs op het wegdek moesten diverse wegen afgesloten worden. Niet dat dit erg was want veel verkeer is er vanwege de noodtoestand niet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

5
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Bas

Afgelopen winter hebben we in dit gebied overwintert. Veel gefietst langs de rivier de Segura. Deze is volledig verstopt door bomen, struiken en riet. Bovendien gebruiken de bewoners deze ook om hun huisvuil te dumpen. De bewoners van Dit gebied moeten zich gewoon doodschamen. Ga kijken bij de monding van deze rivier en dan voor als bij het zijkanaal. Het schaamrood zal op uw kaken staan.

Eddy

Is het een gedacht of niet telkens het over zéér slecht weer of aardbevingen gaat is Murcia er bij?

Roberto

Fake video’s, verschillende dezelfde zijn reeds eerder hier al de revue gepasseerd en zijn identiek als maanden geleden. Jammer vanwege dit maar het weer is nu zeker niet prettig.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.