Overstromingen Murcia, veel regen Alicante en sneeuw Canarische Eilanden

Gran Canaria / Twitter
Beeld: Gran Canaria / Twitter

Overstromingen Murcia, veel regen Alicante en sneeuw Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het slechte weer trekt weer over delen van het land waardoor het dusdanig regent op sommige plaatsen dat de rivieren weer overstroomt zijn en de straten blank staan zoals in Murcia. In het zuiden van de provincie Alicante heeft men ook te maken met de gevolgen van een nieuwe DANA of Gota Fria die over het land trekt. Op de Canarische Eilanden is op de hoogste delen sneeuw gevallen.

De inwoners hebben er genoeg van. Elke keer als het even heftig regent staan de straten blank in Los Alcázares en San Javier in de autonome regio Murcia . Ook dit keer viel de regen met bakken uit de hemel waardoor de normaal gesproken droge rivierbeddingen vol staan en daardoor ook weer diverse straten overstroomt zijn. Het is niet de eerste keer dit jaar en het zal helaas ook niet de laatste keer zijn.

Op sommige plaatsen in Murcia is meer dan 100 liter/m2 regen gevallen terwijl dat in de provincie Alicante meer dan 50 liter/m2 was in de Marina Alta en Vega Baja deelregio’s. Ook in de provincie Valencia en Almería is veel regen gevallen maar zijn de rivieren nog niet uit hun oevers getreden.

Canarias

Op de Canarische Eilanden heeft men al enkele dagen te maken met slecht weer, niet dat dit veel invloed heeft op het toerisme want ten tijde van de corona-crisis is dat compleet stilgelegd. Naast de regen en wind waren er ook lage temperaturen waardoor er sneeuw viel op de hoogste delen van Gran Canaria en Tenerife.

Door de sneeuwval en vorming van ijs op het wegdek moesten diverse wegen afgesloten worden. Niet dat dit erg was want veel verkeer is er vanwege de noodtoestand niet.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.