Nieuw boek: Spaans boeken succes ‘Papyrus’ nu ook in het Nederlands verkrijgbaar

Nieuw boek: Spaans boeken succes ‘Papyrus’ nu ook in het Nederlands verkrijgbaar
Beeld: Meulenhoff

Nieuw boek: Spaans boeken succes ‘Papyrus’ nu ook in het Nederlands verkrijgbaar

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds 24 maart is het Spaanse succesvolle boek ‘Papyrus’ over de geschiedenis van de wereld van boeken van schrijfster Irene Vallejo ook in het Nederlands verkrijgbaar. In Spanje is dit 536 pagina’s tellende boek een succes geworden en de kans is groot dat het boek dat de lezer meeneemt in de wondere wereld van de boekgeschiedenis ook in Nederland en België een succes zal worden.

Het boek is een van de mooiste uitvindingen ter wereld. Met een boek kunnen woorden door tijd en ruimte reizen, en kunnen we kennis opdoen over wat zich bijvoorbeeld wel dertig eeuwen geleden heeft afgespeeld.

De Spaanse schrijfster Irene Vallejo neemt de lezer mee op reis door het leven van dit fascinerende gebruiksvoorwerp. Er zijn haltes op de route bij de slagvelden van Alexander de Grote en bij de villa van Papyri ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius, bij de eerste bekende bibliotheken en werkplaatsen waar manuscripten werden gekopieerd en bij de kampvuren waar verboden boeken brandden. 

Onderweg verbindt Vallejo klassieke werken met de duizelingwekkende moderne wereld en hedendaagse debatten: Aristophanes en de rechtszaken tegen cartoonisten, Sappho en de literaire stem van vrouwen, Seneca en politiek.

‘Papyrus’ is een ongelooflijk avontuur met in de hoofdrol duizenden mensen die door de eeuwen heen het voortbestaan van het boek hebben gewaarborgd: verhalenvertellers, kopiisten, illustratoren, vertalers, straatverkopers, leraren, spionnen, rebellen, nonnen, slaven, avonturiers en boekverkopers. 

Het is een prachtige, wervelende ode aan het geschreven woord die laat zien hoe individuele levens en maatschappijen worden beïnvloed en gevormd door boeken.

Lees HIER een uitgebreid artikel over ‘Papyrus’ in het Nederlands.

Het 536 pagina’s tellende boek ‘Papyrus’ is o.a. HIER te koop als e-book voor 19,99 euro en als Hardcover voor 29,99 euro. EAN: 9789029094207

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.