Biermerken Mahou en Heineken maken zich zorgen om bevoorrading door de transportstaking in Spanje

Biermerken Mahou en Heineken maken zich zorgen om bevoorrading door de transportstaking in Spanje
Beeld: Canva

Biermerken Mahou en Heineken maken zich zorgen om bevoorrading door de transportstaking in Spanje

MADRID – De staking van de vrachtwagenchauffeurs, die ondertussen al elf dagen aanhoudt, brengt nu ook het bedrijf Mahou San Miguel in de problemen. Slecht nieuws voor de liefhebbers van het bekende Spaanse biertje Mahou? Of loopt het nog zo een vaart niet?

De fabriek die in de problemen komt is die in Alovera, vlak naast de autosnelweg A-2. Het gaat om een fabriek in handen van de groep Mahou San Miguel. Ten gevolge van de transportstaking ziet men er namelijk de bevoorrading in het gedrang komen. Het consortium Mahou San Miguel is eigenaar van de merken Mahou, San Miguel, Solan de Cabras en Alhambra. Die worden in totaal in 8 fabrieken gebrouwen en gebotteld. 

De fabriek van Mahou is trouwens niet de enige die zich in moeilijke papieren terecht komt. Ook bij Heineken Spanje spreekt men van ‘grote zorgen’. Het bedrijf ziet de impact van de staking zowel bij de zaken van haar klanten, in de horeca, als in de productie zelf. Als de situatie niet veranderd beweert Heineken dat het niet voldoende productie zal leveren, en ook de aanvoer van basisgrondstoffen in het gedrang komt.

In het licht van deze moeilijke situatie vragen de bedrijven de overheden om snel tot een oplossing te komen, zodat de vrijheid van beweging voor de truckers die wel willen werken kan verzekerd worden. “Ondanks dat we de moeilijke situatie van de transportsector ook betreuren, vertrouwt Heineken Spanje er op dat de patstelling zo snel mogelijk kan worden opgelost”, klinkt het bij Heineken. “Zodat het niet nog meer schade toebrengt aan zij die de gevolgen dragen, zoals de hele landbouw- en voedingssector, de horeca en de consument zelf.” Voorlopig is de productie dus nog op peil, maar als er niet snel een oplossing komt, zijn sommige biertjes misschien even iets moeilijker te vinden

Overigens zijn de gevolgen van de staking ook te merken bij andere bedrijven. Zo heeft Danone twee van de acht fabrieken in Spanje moeten sluiten en moest ook de pasta-maker Gallo een fabriek dicht doen omdat er geen grondstoffen zijn. De melkindustrie heeft ook grote problemen, niet alleen met de distributie van dit verse product maar ook met de aanvoer van de verse melk naar de fabrieken. Verder zijn er ook al problemen in de bouw, de autosector en winkels en supermarkten..

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.