Bijna alle corona-maatregelen in de Valencia regio vervallen

Bijna alle corona-maatregelen in de Valencia regio vervallen
Beeld: 123rf (aangepast)

Bijna alle corona-maatregelen in de Valencia regio vervallen

VALENCIA – Sinds donderdag 24 maart zijn praktisch alle regionale corona-maatregelen vervallen in de Valencia regio, dus in de provincies Alicante, Valencia en Castellón. Op 22 februari kwam er al een einde aan de coronapas-verplichting in de horeca en nu vervallen alle andere regionale corona-maatregelen, behalve het regionale rookverbod op terrassen en de landelijke verplichting om een mondkapjesplicht te dragen in binnenruimtes.

De regionale premier van de Valencia regio kondigde op donderdag aan dat op dezelfde dag, donderdag 24 maart, er een einde is gekomen aan praktisch alle regionale corona-maatregelen. Volgens Ximo Puig is de situatie dusdanig verbeterd en zijn er genoeg inwoners volledig gevaccineerd (93,7% van 12+) met of zonder boosterprik dat het geen nut meer heeft om de regionale corona-maatregelen die nog van kracht waren te handhaven.

De enige regionale corona-maatregel die nog wel gehandhaafd blijft is het rookverbod op terrassen. Daarnaast gelden, net zoals in de rest van Spanje, nog de landelijke corona-maatregelen zoals de 1,5 meter afstand en de mondkapjesplicht in binnenruimtes. Weliswaar is het niet meer verplicht, maar de regionale overheid van de Valencia regio raadt nog wel aan om ook in de buitenruimtes een mondkapje te dragen, zeker als het druk is en de 1,5 meter afstand niet te handhaven is.

Maar wat vervalt dan wel in de Valencia regio? De 1,5 meter afstand tussen tafels en stoelen in de horeca is niet meer verplicht. In discotheken en andere gelegenheden is het weer toegestaan te dansen zonder mondkapje en mag er ook gedronken worden tijdens het dansen, men hoeft dus niet meer te zitten aan tafels of de bar. In de horeca mag men weer aan de bar staan of zitten zonder de 1,5 meter afstand.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.