Saharastof kleurt de lucht van Málaga en Almería opnieuw geel/oranje

Saharastof kleurt de lucht van Málaga en Almería opnieuw geel/oranje
Beeld: @malaga / twitter

Saharastof kleurt de lucht van Málaga en Almería opnieuw geel/oranje

MÁLAGA – Zoals we eerder al schreven is de Saharastof weer teruggekeerd boven Spanje en op donderdag hadden de provincies Málaga en Almería veel hinder van niet alleen het Saharastof waardoor de lucht geel/oranje kleurde maar ook de modderregen. Het is de Calima die opnieuw zorgt voor deze vreemde verschijning die apocalyptisch aandoet.

Nog niet zo lang geleden hadden veel plaatsen in Spanje te maken met het Saharastof waardoor de lucht geheel anders gekleurd was. En dat Saharastof is weer terug maar omdat het regent wordt dat gecombineerd met water modderregen. Het regent al dagen behoorlijk op veel plaatsen in de provincie Málaga en dat zorgt dat alles extra vies is geworden terwijl rivieren uit hun oevers treden en bruin gekleurd water richting zee brengen.

Ook in Almería hadden de inwoners veel last van het Saharastof en de modderregen waardoor ook in de provincie Almería als extra vies werd. Verwacht wordt dat de komende dagen de Saharastof wolk verder trekt over het land en op meerdere plaatsen de modderregen ook te merken zal zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.