Volkswagen besluit in Valencia de mega-fabriek voor batterijen te openen

Volkswagen besluit in Valencia de mega-fabriek voor batterijen te openen
Beeld: @VWGroup / twitter

Volkswagen besluit in Valencia de mega-fabriek voor batterijen te openen

VALENCIA – Volkswagen heeft uiteindelijk bekend gemaakt dat de mega-fabriek voor batterijen voor elektrische auto’s niet in Catalonië, Extremadura of Aragón wordt gebouwd maar in de Valencia regio. De fabriek zal in Sagunto komen en werk bieden aan 3.000 mensen. Volkswagen investeert meer dan 7 miljard euro in zowel de mega-fabriek in de Valencia regio als ook aanpassingen in de fabrieken van Seat in Martorell (Barcelona) en Volkswagen in Pamplona.

De race van de regionale overheden om de grote fabriek voor batterijen voor elektrische auto’s te krijgen is voorbij. De winnaar is de Valencia regio geworden waar Volkswagen de fabriek in de gemeente Sagunto zal openen en zo werk gaat bieden aan tenminste 3.000 mensen. jaarlijks zal de fabriek een productie van 40 gigawatt/uur hebben.

De Volkswagen groep gaat meer dan 7 miljard euro investeren in de elektrische mobiliteit in Spanje. Een deel daarvan gaat naar de nieuwe fabriek in de Valencia regio maar een ander deel gaat naar de reeds bestaande Seat fabriek in Barcelona en de Volkswagen fabriek in Pamplona die geëlektrificeerd zullen worden, met andere woorden aangepast aan de productie van elektrische auto’s.

Eind 2022 moet de bouw van de fabriek starten waarna deze volledig open zal zijn in 2026. De Sagunto-fabriek wordt de derde fabriek van 6 fabrieken die het Duitse Volkswagen voor 2030 open wil hebben. De twee andere reeds aangekondigde fabrieken zijn gelegen in Zweden en in Duitsland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.