Search
menu
Search

Volkswagen besluit in Valencia de mega-fabriek voor batterijen te openen

Volkswagen besluit in Valencia de mega-fabriek voor batterijen te openen
Beeld: @VWGroup / twitter

Volkswagen besluit in Valencia de mega-fabriek voor batterijen te openen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Volkswagen heeft uiteindelijk bekend gemaakt dat de mega-fabriek voor batterijen voor elektrische auto’s niet in Catalonië, Extremadura of Aragón wordt gebouwd maar in de Valencia regio. De fabriek zal in Sagunto komen en werk bieden aan 3.000 mensen. Volkswagen investeert meer dan 7 miljard euro in zowel de mega-fabriek in de Valencia regio als ook aanpassingen in de fabrieken van Seat in Martorell (Barcelona) en Volkswagen in Pamplona.

De race van de regionale overheden om de grote fabriek voor batterijen voor elektrische auto’s te krijgen is voorbij. De winnaar is de Valencia regio geworden waar Volkswagen de fabriek in de gemeente Sagunto zal openen en zo werk gaat bieden aan tenminste 3.000 mensen. jaarlijks zal de fabriek een productie van 40 gigawatt/uur hebben.

De Volkswagen groep gaat meer dan 7 miljard euro investeren in de elektrische mobiliteit in Spanje. Een deel daarvan gaat naar de nieuwe fabriek in de Valencia regio maar een ander deel gaat naar de reeds bestaande Seat fabriek in Barcelona en de Volkswagen fabriek in Pamplona die geëlektrificeerd zullen worden, met andere woorden aangepast aan de productie van elektrische auto’s.

Eind 2022 moet de bouw van de fabriek starten waarna deze volledig open zal zijn in 2026. De Sagunto-fabriek wordt de derde fabriek van 6 fabrieken die het Duitse Volkswagen voor 2030 open wil hebben. De twee andere reeds aangekondigde fabrieken zijn gelegen in Zweden en in Duitsland.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?