skip to Main Content

19 jarige buitenlander springt van Balkon op Mallorca bij het “Balconing”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MALLORCA – (Redactie) De zomer is weer begonnen en net zoals vorig jaar wordt gevreesd voor de nieuwe trend “balconing” waarbij toeristen vanaf het balkon van een hotel in het onderliggende zwembad proberen te springen, vaak met rampzalige gevolgen. Dit weekend is het eerste slachtoffer gevallen toen een 19 jarige jongen, wiens nationaliteit niet is vrijgegeven, van een balkon naar beneden sprong.

De 19 jarige buitenlander is hierbij gelukkig niet om het leven gekomen maar wel gewond geraakt waardoor hij naar het Son Espaces ziekenhuis werd gebracht. Hier werd hij geholpen aan zijn gebroken arm en maagklachten die hij opliep bij de levensgevaarlijke sprong. Dit voorval gebeurde afgelopen zaterdagnacht om 0.55 uur bij een niet nader genoemd hotel in Palma de Mallorca.

Vorig jaar liepen meer dan 20 jongeren verwondingen op of overleden bij het fenomeen balconing. Hierbij worden de sprongen opgenomen op video en op YouTube gezet, iets wat de jonge toeristen schijnbaar stoer vinden. Gevreesd wordt dat ook deze zomer het balconing weer populair zal zijn. Hotels hebben weliswaar maatregelen genomen maar toch wordt er gevreesd voor verwondingen en erger nog dodelijke slachtoffers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend