skip to Main Content

Trein met 100 passagiers ontspoord in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) Een trein van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe, is zaterdagochtend gedeeltelijk ontspoord tussen de stations Bellvitge en Sants op het traject Lleida-Barcelona. Een honderdtal passagiers dienden te worden geëvacueerd naar een ander treinstel. Niemand raakte gewond, aldus het Sistema de Emergencias Médicas (SEM).

Volgens een persverklaring van Renfe en Adif had de trein om 9.45 uur aan moeten komen op station Franca en ontspoorde het treinstel toen de laatste coupé uit het spoor liep. Meteen trad gedurende 40 minuten een noodplan in werking opdat alle passagiers van boord waren en men zeker wist dat iedereen ongedeerd was.

Vertragingen

Technici werken op dit moment hard om het spoor weer begaanbaar te maken en passagiers op het traject worden omgeleid en moeten rekening houden met vertragingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend