skip to Main Content
PP kopstuk en ex regionale premier van Madrid Esperanza Aguirre stapt op vanwege vele schandalen

PP kopstuk en ex regionale premier van Madrid Esperanza Aguirre stapt op vanwege vele schandalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zoals door velen verwacht heeft Esperanza Aguirre ontslag genomen. Dat deed de ex premier van de deelstaat Madrid deze maandag om 17 uur nadat politici om haar heen en personen van vertrouwen keer op keer betrokken raakten bij diverse fraude en corruptie schandalen. Vorige week moest Aguirre nog als getuige voor de rechter verschijnen vanwege haar rol bij de fraude van een andere ex premier van Madrid Ignacio González. Het is voor Aguirre overigens niet de eerste keer dat ze haar baan opgeeft.

Esperanza Aguirre is al jaren een kopstuk en belangrijke politicus van de Partido Popular in de regio Madrid. Zo heeft ze jarenlang de scepter gezwaaid als premier van de Comunidad de Madrid deelstaat en was ze de regionale voorzitter van de PP. Ze heeft altijd burgemeester van Madrid willen zijn maar deze kandidatuur ging aan haar neus voorbij toen de huidige Podemos (Ahora Madrid) burgemeester Manuela Carmena uiteindelijk gekozen werd tot eerste burger van de stad Madrid. Sindsdien voerde ze strijd in de oppositie maar haar situatie binnen de PP werd steeds zwakker.

De reden waarom Esperanza Aguirre uiteindelijk opnieuw ontslag neemt is het feit dat gedurende jaren mensen die zij in vertrouwen had genomen en die dankzij haar belangrijke functies kregen, keer op keer verdacht waren en zelfs in de gevangenis zitten vanwege fraude en corruptiezaken. Aguirre is zeker niet dom maar zijzelf zegt nooit iets gemerkt te hebben van deze illegale praktijken waardoor haar vertrouwelingen er met miljoenen vandoor konden gaan. Zelf bleef ze altijd buiten schot maar nu is de maat vol, zowel voor de PP alsook voor de mensen om haar heen.

Hoe is het mogelijk dat Esperanza Aguirre niets heeft gemerkt van de fraude van personen als de vorige week opgepakte Ignacio Gonzalez en Francisco Granados die reeds in 2014 in de cel belandde vanwege fraude en corruptie. Zelf zegt Aguirre dat ze niets weet van deze bewezen illegale zaakjes van haar rechter en linkerhand binnen de PP van Madrid. Veel Spanjaarden menen echter dat Aguirre meer weet dan wat ze aangeeft.

Het is de zoveelste klap voor de Partido Popular waarbij hun leden en politici betrokken zijn bij fraude en corruptiezaken. En dat komt juist nu nadat vorige week bekend werd dat zelfs de premier van Spanje Mariano Rajoy als getuige moet verschijnen in de Gürtel corruptiezaak, iets waar ook de PP bij betrokken is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken