skip to Main Content
Meest geliefde vakantiebestemmingen van de Spanjaarden
Freepik

Meest geliefde vakantiebestemmingen van de Spanjaarden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Freepik

MADRID – Net zoals de Nederlanders en Belgen gaan de Spanjaarden ook graag op vakantie. Veel van deze reizen vinden plaats binnen de eigen landsgrenzen maar er zijn ook inwoners van Spanje die naar het buitenland reizen. Volgens de Hotel Price Index 2017 zijn de volgende 10 steden de meest bezochte vakantiebestemmingen voor de Spanjaarden. Hieronder bevinden zich ook Brussel en Amsterdam.

Gedurende 2017 hebben de Spanjaarden meer dan ooit gereisd en kwam het totaal aantal reizen op 193,7 miljoen, een stijging van 6,5% ten opzichte van 2016. In 91,1% van de gevallen bleef men gewoon in Spanje zelf voor de vakantie maar er was ook 8,9% van alle reizen die naar een buitenlandse bestemming gingen. Van het totaalbedrag van ruim 44 miljard euro werd 32,2% uitgegeven in het buitenland.

Maar waar gaan de Spanjaarden dan het liefst naartoe voor hun vakantie? De meest populaire regio om op vakantie te gaan is binnen Europa zelf gevolgd door Latijns Amerika en de Verenigde Staten. De krant Público heeft de populairste en meest geboekte steden in een top 10 lijst verwerkt.

 1. Parijs
 2. Londen
 3. Rome
 4. New York
 5. Brussel
 6. Berlijn
 7. Amsterdam
 8. Lissabon
 9. Florence
 10. Milaan

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Ja Amsterdam heeft de eer bekend te staan om zijn coffeeshops en calle rosa´s. Zelfs bij een Amerikaanse tv quiz werd de vraag gesteld welke stad bekend stond om zijn red streets . Toch een hele eer voor ons Nederlanders die in het buitenland wonen dat de hele wereld weet wat Amsterdam is.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken