skip to Main Content
Passagiers van Vueling krijgen te maken met vertragingen of annuleringen vanwege staking piloten
Wikimedia

Passagiers van Vueling krijgen te maken met vertragingen of annuleringen vanwege staking piloten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Wikimedia

BARCELONA – De pilotenvakbond en de luchtvaartmaatschappij Vueling zitten op dit moment nog rond de vergadertafel maar alles lijkt erop dat er deze woensdag 25 en op donderdag 26 april gestaakt gaat worden. Vueling heeft al aangegeven dat slechts 14% van alle passagiers last zullen hebben van de staking terwijl de vliegmaatschappij op de website een lange lijst heeft gepubliceerd met daarop de vluchten die te maken krijgen met de staking.

Er staan stakingen van de Vueling piloten gepland voor deze week op woensdag 25 en donderdag 26 april en op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei volgende week. Volgens de krant El Diario, die zich baseert op de informatie van Vueling, zullen de binnenlandse vluchten naar de Balearen en Canarische eilanden voor 100% doorgaan en de overige binnenlandse vluchten voor 51% doorgang vinden.

In het geval van internationale Vueling vluchten, zoals tussen Spanje en Brussel of Amsterdam, zal 51% van de vluchten normaal vliegen. De Spaanse overheid eist dat ten minste 81% van de vluchten een minimale service heeft, een percentage wat Vueling verhoogt naar 86%.

Op deze website staan alle vluchtnummers die te maken krijgen met de stakingen op 25 en 26 april. Hieronder ook verbindingen met Brussel (BRU) en Amsterdam (AMS) zoals op woensdag 25 april de VY8318 tussen Amsterdam en Barcelona om 7:25 uur, de VY8319 tussen Barcelona en Amsterdam om 10:30 uur, de VY8302 tussen Barcelona en Amsterdam om 12:15 uur en de VY8303 tussen Amsterdam en Barcelona om 15:25 uur.

Ook de vliegverbinding tussen Brussel Zaventum en Barcelona krijgt te maken met de staking op woensdag zoals de VY8992 tussen Barcelona en Brussel om 12:45 uur en de VY8993 tussen Brussel en Barcelona om 15:35 uur.

Dezelfde vluchten met ongeveer dezelfde oorspronkelijke vertrektijden tussen Barcelona en Amsterdam of Brussel Zaventum hebben op donderdag 26 april ook last van vertragingen door de staking van de piloten.

Bekijk de hele lijst op de website van Vueling.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. beste ,
    kan iemand mij informeren waar ik de vluchten kan vinden die gecanceld zullen worden op vrijdag 4 mei aub ?

    Onze dochter zou gaan vliegen van Brussel naar Alicante op 4 mei avondvlucht 20.25 BRU – ALC 22.50

    Alvast bedankt voor enige respons

  2. Jammer voor mensen die vluchten met vueling geboekt hebben op deze vluchten, maar ik denk dat het personeel van vueling reden tot staken heeft. Slechte arbeidsvoorwaarden en laag basisloon.

    1. Staken waar anderen de dupe van zijn heeft niet mijn voorkeur. Dan wordt het meer chantage in mijn ogen. Als je niet tevreden bent zoek dan een andere werkgever. Moesten we vroeger ook! Je zou maar naar je zieke familie willen…

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken