Search
menu
Search

Verboden campers te parkeren op de stranden van de provincie Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Verboden campers te parkeren op de stranden van de provincie Alicante

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De zomer zit er weer aan te komen en dus maken de kustgemeenten in de provincie Alicante zich klaar voor de stroom van campers. Het is niet alleen gedurende de zomermaanden dat er campers langs de kust en dan het liefst zo dicht mogelijk bij het strand te vinden zijn maar eigenlijk het hele jaar door. Het is echter wel in de zomer dat de controles strenger worden waarbij camper-toeristen weggestuurd worden om illegale kampeerplaatsen te voorkomen.

Benidorm, Alicante, L’Alfas del Pi, Altea, Finestrat, Vila Joiosa, Torrevieja noem ze maar op, de populaire kustgemeenten waar het in de zomermaanden extreem druk kan zijn. Het zijn ook die plaatsen waar campers veel gezien worden, niet alleen in de zomer maar ook in de wintermaanden. Het probleem in de zomer is echter dat het er druk is en er camper-eigenaren bij zitten die hun camper dusdanig op de eerste lijn met het strand parkeren dat het hinder oplevert voor andere gebruikers.

Daarom wordt er gedurende de zomermaanden meer gecontroleerd en worden campers weggestuurd op die plaatsen waar men niet mag staan. De autoriteiten willen zo voorkomen dat er geïmproviseerde campings ontstaan, iets wat volgens de Spaanse kustwet niet is toegestaan. Op veel plaatsen zijn speciale camper-parkeerplaatsen gemaakt maar dat is of niet voldoende of daar wordt geen gebruik van gemaakt.

Op veel parkeerplaatsen langs de kust in de provincie Alicante zijn nu speciale hoogte barrières aangebracht waarbij voertuigen hoger dan twee meter niet zonder schade de parkeerplaatsen kunnen oprijden. Daarnaast worden camper-eigenaren voordat men gaat bekeuren met een waarschuwing weggestuurd op andere parkeerplaatsen waar het tot voor kort nog wel was toegestaan om met een camper te staan.

Het zijn niet alleen andere strand gebruikers die klagen over de vele campers maar ook de campingeigenaren die in deze geïmproviseerde camperplaatsen een illegale concurrentie zien. Er zijn in dit deel van de kust ruim 11.000 kampeerplaatsen op campings te vinden dus de sector begrijpt niet waarom men dan toch de camper op plaatsen neerzet waar dat niet mag.

De norm van de Spaanse verkeersdienst DGT is dat men met een camper als elke andere auto mag rondrijden en parkeren op die plaatsen waar andere voertuigen dat ook mogen. Het is alleen niet toegestaan om te kamperen. Maar wat is dat dan, vragen veel camper-eigenaren zich af. Wat is in de ogen van de DGT kamperen. Over het algemeen is het wel toegestaan om te slapen in de camper maar op het moment dat de luifel uitgaat, de klapstoelen en tafel buiten gezet worden is het kamperen en dat mag niet want de perimeter rondom de camper wordt groter gemaakt.

[su_box title=”Lees ook eens:” box_color=”#009688″ radius=”0″]Regels voor het rondrijden en op vakantie gaan met een camper in Spanje[/su_box]
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?