Chiringuitos in Barcelona willen deze zomer hun strandbars niet openen

Chiringuitos in Barcelona willen deze zomer hun strandbars niet openen
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De zogenaamde ‘chiringuitos’ ofwel strandbars/paviljoens willen deze zomer hun deuren niet openen op de stranden van de Catalaanse hoofdstad. Het gaat om meer dan 90% van de 15 chiringuitos die vanwege de social distance en andere maatregelen geen toekomst zien om na de noodtoestand open te gaan. De eigenaren willen nu hun reeds betaalde geld terug van de gemeente Barcelona.

Meer dan 90% van de 15 chiringuitos ofwel bars/paviljoens die op de stranden van Barcelona te vinden zijn, gooien de handdoek in de ring en willen deze zomer niet opengaan. Een ander deel denkt er nog over na. De eigenaren menen dat het opengaan midden in een zomerseizoen met minder klanten in de bar vanwege de social distance het financieel niet haalbaar maakt om te openen.

De eigenaren willen nu dat de gemeente de jaarlijkse bedragen die men dient te betalen voor de vergunning terugbetaalt maar dat wil de Ayuntamiento nog niet doen. De gemeente wil wel het geld terugbetalen voor elke maand dat men niet open kan zijn maar niet het hele bedrag en ook geen verlaging van de tarieven.

In dit geval gaat het alleen om de chiringuitos op de stranden van Barcelona maar eigenlijk geldt hetzelfde voor de vele duizenden andere strandbars/paviljoens op de Spaanse stranden in Catalonië, Valencia regio, Murcia, Andalusië, Balearen en Canarische Eilanden. 

Ook in deze andere zeer toeristische regio’s vraagt men zich af wat men moet doen, opengaan voor minder mensen en dus ook minder inkomsten hebben of dicht blijven en een heel zomerseizoen afsluiten zonder open te zijn geweest.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.