Search
menu
Search

Chiringuitos in Barcelona willen deze zomer hun strandbars niet openen

Chiringuitos in Barcelona willen deze zomer hun strandbars niet openen
Beeld: 123rf

Chiringuitos in Barcelona willen deze zomer hun strandbars niet openen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De zogenaamde ‘chiringuitos’ ofwel strandbars/paviljoens willen deze zomer hun deuren niet openen op de stranden van de Catalaanse hoofdstad. Het gaat om meer dan 90% van de 15 chiringuitos die vanwege de social distance en andere maatregelen geen toekomst zien om na de noodtoestand open te gaan. De eigenaren willen nu hun reeds betaalde geld terug van de gemeente Barcelona.

Meer dan 90% van de 15 chiringuitos ofwel bars/paviljoens die op de stranden van Barcelona te vinden zijn, gooien de handdoek in de ring en willen deze zomer niet opengaan. Een ander deel denkt er nog over na. De eigenaren menen dat het opengaan midden in een zomerseizoen met minder klanten in de bar vanwege de social distance het financieel niet haalbaar maakt om te openen.

De eigenaren willen nu dat de gemeente de jaarlijkse bedragen die men dient te betalen voor de vergunning terugbetaalt maar dat wil de Ayuntamiento nog niet doen. De gemeente wil wel het geld terugbetalen voor elke maand dat men niet open kan zijn maar niet het hele bedrag en ook geen verlaging van de tarieven.

In dit geval gaat het alleen om de chiringuitos op de stranden van Barcelona maar eigenlijk geldt hetzelfde voor de vele duizenden andere strandbars/paviljoens op de Spaanse stranden in Catalonië, Valencia regio, Murcia, Andalusië, Balearen en Canarische Eilanden. 

Ook in deze andere zeer toeristische regio’s vraagt men zich af wat men moet doen, opengaan voor minder mensen en dus ook minder inkomsten hebben of dicht blijven en een heel zomerseizoen afsluiten zonder open te zijn geweest.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?