menu: rubrieken, zoeken & meer

Andalusië verlengt de huidige corona-maatregelen tot 30 april

123rf (aangepast)
Beeld: 123rf (aangepast)

Andalusië verlengt de huidige corona-maatregelen tot 30 april

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De huidige corona-maatregelen in de autonome regio Andalusië zijn donderdag door de regionale overheid verlengd. Deze verlenging geldt voor een week vanaf vrijdag 23 april 00 uur tot vrijdag 30 april (29 april incl.). Voorlopig zijn er geen wijzigingen doorgevoerd maar de regionale premier van Andalusië heeft er vertrouwen in dat vanaf 30 april de provinciale lockdowns kunnen verdwijnen (maar dat is nu nog niet officieel bevestigd).

Vanaf vrijdag 23 april tot vrijdag 30 april (of tot en met dondredag 29 april) gelden de onderstaande corona-maatregelen . In feite gaat het om speciale maatregelen voor Andalusië die al weken gelden maar nu dus met een week verlengd zijn tot 30 april.

Lockdowns

De regionale lockdown met een in- en uitreisverbod voor heel Andalusië blijft voorlopig nog bestaan. 

Datzelfde geldt ook voor de provinciale lockdowns voor de 8 provincies in Andalusië, te weten Huelva, Cádiz, Sevilla, Córdoba, Jaén, Málaga, Granada en Almería. 

Niemand mag dus de eigen provincie en niemand mag de hele autonome regio Andalusië in- of uitreizen als er geen sprake is van een van de uitzonderingen.

Verder blijft ook het systeem gehandhaafd wat betreft de corona-incidentie en de lokale lockdowns en sluiting van de horeca en niet-essentiële winkels in die gemeenten tot 1.500 inwoners die een corona-incidentie hebben van meer dan 500 en/of meer dan 1.000 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen.

Avondklok

De avondklok blijft gehandhaafd tussen 23.00 en 6.00 uur.

Horeca en winkels

Bars, restaurants en winkels mogen tot 20.00 of 22.30 uur open blijven, afhankelijk van de epidemiologische situatie. 

In gemeenten waar de corona-incidentie hoger is dan 1.000 per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen mogen horeca en niet-essentiële winkels niet open.

Samenkomen

De groepsgrootte is bepaald op max. 6 personen in het exterieur en max. 4 personen in het interieur, zowel in privé sfeer thuis als in de horeca per tafel.