Parkeren bij Nederlandse, Belgische en Duitse vliegvelden veel duurder geworden

Parkeren bij Nederlandse, Belgische en Duitse vliegvelden veel duurder geworden
Beeld: Canva

Parkeren bij Nederlandse, Belgische en Duitse vliegvelden veel duurder geworden

MADRID – Ga je deze zomer met het vliegtuig op vakantie naar Spanje en reis je met de auto naar het vliegveld? Houdt er dan rekening mee dat de parkeerprijzen bij de vliegvelden in Nederland, België en Duitsland flink zijn gestegen. Zo concludeert de website Vliegveldinfo.nl in hun lenterapport 2022 ‘Parkeren op het vliegveld’. De parkeerkosten voor een weekend van vrijdag t/m zondag zijn met 14% en een week van zaterdag t/m zaterdag met 8% gestegen in vergelijking met 2019 waarmee een weekend of week parkeren gemiddeld 5 euro meer kost.

In het onderzoek heeft Vliegveldinfo.nl gekeken naar de populairste vliegvelden in Nederland (5), België (5) en Duitsland (6). In totaal gaat het om 16 vliegvelden waar de online tarieven van de goedkoopste parkeermogelijkheden voor de zomervakantie met elkaar zijn vergeleken. Alle details van het onderzoek zijn te vinden op de website van Vliegveldinfo.nl.

Er zijn tussen de vliegvelden grote verschillen te merken maar over het algemeen kan geconcludeerd worden dat het parkeren bij vliegvelden flink duurder is geworden in 2022 in vergelijking met het pre-Covid jaar 2019. De grootste stijging was te merken bij Antwerpen Airport met maar liefst 40 euro meer terwijl er ook vliegvelden zijn waar de prijzen niet variëren of slechts met 0,50 euro zijn gestegen. Hieronder staan de duurste en goedkoopste vliegvelden met daarachter de prijzen voor een week parkeren (8 dagen van zaterdag t/m zaterdag).

Bij de vliegvelden in Nederland zijn Groningen Airport Eelde (38 euro +3) en Maastricht Aachen Airport (65 euro +5) de goedkoopste, scoren Eindhoven Airport (72,60 euro +4,95) en Rotterdam The Hague Airport (73 euro +14,50) gemiddeld terwijl Schiphol (79,95 euro +12,25) de duurste is.

In België is het vliegveld Charleroi Airport (50 euro -1), de op een na drukste luchthaven in België, de voordeligste luchthaven om te parkeren. Maar daarbij is gekeken naar de goedkoopste parking (P3 Low Cost) wat betekent dat reizigers nog 20 tot 25 minuten moeten lopen tot aan de luchthaven. Antwerpen Airport (120 euro +40) is het duurste vliegveld in België gevolgd door Luik Airport (97 euro 0), Oostende-Brugge Airport (82,50 0) en Brussel-Zaventem (61 euro +2).

In Duitsland is het vliegveld Weeze Airport (62 euro 0) het duurst gevolgd door Keulen-Bonn Airport (61 euro +3), Bremen Airport (52,80 euro -22,20), Düsseldorf Airport (44 euro +2), Dortmund Airport (42,50 euro +1) en Münster Osnabrück Airport (36,50 euro +0,50).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.